8 juli 2012

iOS: Abonneren op een podcast via de Podcast applicatie

Sinds eind juni heeft Apple de Podcast applicatie uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Dankzij deze applicatie kun je snel en eenvoudig zoeken naar nieuwe podcasts. Eerder was dit al mogelijk met behulp van de iTunes applicatie in iOS.

Echter was het niet mogelijk om je op podcasts te abonneren vanaf je iOS aparaat. Dit is echter wel mogelijk via de podcast applicatie. Hier kun je eenvoudig zoeken in de iTunes Store naar nieuwe podcasts.

Start hiervoor de applicatie en tap op het tabblad podcasts. Tap vervolgens linksboven op 'Catalogus'. Hier kun je zoeken naar de gewenste podcast en tap op abonneer om je te abonneren de geselecteerde podcast.

Echter is er nog een andere manier om je te aboneren op een podcast. Wanneer je beschikt over de podcast url kun je deze kopieren en vervolgens plakken in het zoekveld van je podcastbibliotheek. De podcast applicatie zal je vragen om je te abonneren op deze podcast. In sommige gevallen dien je eerst 'http://' voor de feed-url te plaatsen.

De Podcast applicatie is gratis te downloaden in de App Store:

Podcasts
PodcastsCategorie: Entertainment
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  1 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer handige gratis applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


  • macboekje

    8 juli 2012 om 23:42

    Al een hele tijd gebruik ik met plezier de gratis app iCatcher! Een aanrader.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!