11 augustus 2013

iOS Podcast: Eigen stations aanmaken

podcast iconToen Apple vorig jaar de Podcast applicatie uitbracht voor de iPhone, iPad en iPod Touch hadden vele gedacht dat er weinig toekomst zat in de applicatie. Toch is deze een succes geworden en blijft Apple de applicatie verder ontwikkelen. Onlangs verwelkomde Apple nog de 1 miljardste podcast abonnee.

Met behulp van de podcast applicatie is het mogelijk je eigen 'radiostation' op te richten. Dankzij deze functie kun je verschillende podcast aanbieders groeperen in één station. Hierdoor mis je nooit een aflevering uit een reeks podcasts. Volg hiervoor onderstaande procedure.

• Open de podcast applicatie
• Tap in de menubal op ''Mijn stations'
• Selecteer de knop 'Nieuw station'
• Voer een gewenste naam in

casts2

Kies vervolgens de verschillende podcast aanbieders die je graag in dit station wilt plaatsen. Bevestig vervolgens de actie door op de gereed-knop te tappen. Wanneer je nu in de menubalk de optie 'Mijn stations' opent krijg je onmiddellijk een overzicht van al je stations en het aantal nieuwe video's die aanwezig zijn. Vervolgens kun je onmiddellijk een aflevering bekijken of downloaden.

Wanneer je een station opent kun je de 'Instellingen-knop' selecteren om verschillende instellingen te wijzigen waaronder de afspeelvolgorde, mediatype, enzovoorts. Uiteraard worden deze stations gesynchroniseerd met iCloud en zijn deze te benaderen op alle andere Apple apparaten.

Podcasts
PodcastsCategorie: Entertainment
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  1 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Podcast kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!