10 augustus 2013

Gesproken berichten versturen via iMessage

berichten imessageEerder deze week heeft Whatsapp een nieuwe functie uitgebracht die het mogelijk maakt om gesproken berichten te versturen naar je vrienden en andere kennissen. Meer over deze functie kun je hier teruglezen.

Toch is het ook mogelijk om gesproken berichten te versturen via iMessage, ideaal als je geen whatsapp gebruiker bent. Voordeel hiervan is dat alle gesproken berichten te beluisteren zijn op de iPhone, iPad, iPod Touch en een Mac met OS X Mountain Lion of hoger. Volg onderstaande stappen om een gesproken bericht te versturen naar andere iMessage gebruikers.

• Open de Dictafoon applicatie
• Neem een stem bericht op.
• Tap na het opnemen rechts de meer knop (te herkennen aan de 3 horizontale strepen)
• Tap op de memo en vervolgens op 'Deel'
• Selecteer vervolgens de optie 'Bericht'

dicatfoonopnemen

De ontvanger kan onmiddellijk vanuit de berichten applicatie in iOS het berichten openen en beluisteren. Wanneer de gebruiker geen iDevice heeft krijgt hij het gesproken bericht als MMS binnen en kan deze dan alsnog beluisteren.

Mountain Lion heeft standaard iMessage aan boord, hiermee kan je net als op je iDevice deze berichten ontvangen. Wanneer je een Voice Memo ontvangt open je de Berichten applicatie en selecteer je het bericht.

memooo

Druk vervolgens op de spatiebalk om deze in Quick Look af te spelen. Met behulp van QuickTime kun je ook een gesproken bericht opnemen via je Mac, hoe je dit precies doet kun je hier teruglezen.

Meer over iMessage kun je hier terugvinden.Reacties


 • Vincent

  10 augustus 2013 om 21:05

  Gòh, das nou handig! Als ik dat op de fiets doe (daarom vind ik de functie bij WhatsApp zo handig) lig ik al in het kanaal voordat het bericht is aangekomen bij de ontvanger.

 • Maarten

  10 augustus 2013 om 22:39

  Vraagje: op m’n iPhone heb ik de dictafoon app wel, echter niet op mijn ipad… Klopt dat? iPad Retina ios 6 laatste versie. BEDANKT :-)

 • Wesley Fabry

  10 augustus 2013 om 22:52

  Maarten, Dat klopt alleen de iPhone heeft deze functie. Echter kun je wel de gesproken berichten beluisteren op iPad en iPod Touch

 • R.Putters

  13 augustus 2013 om 11:26

  Ik wist dit al en zo vele met mij denk ik maar gebruik het niet omdat het te omslachtig is. Misschien iets om te wijzigen net zoals in Whats App voor de update in IOS 7?

 • Monique

  3 september 2013 om 23:30

  weet iemand hoe je een gesproken app af kan luisteren als je voice over gebruikt?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!