31 december 2013

Radium: Luister radio op je iDevice met deze bijzonder mooie app

radiumiconsWanneer je graag radio luistert heb je helaas niet veel aan je iPhone, iPad of iPod Touch. Deze heeft standaard geen radio functie aan boord. Gelukkig onder het motto ‘There’s an app for that’ kun je eenvoudig in de iOS App Store opzoek gaan naar radio applicaties.

Vele radiozenders hebben een applicatie in de iOS App Store, nadeel is uiteraard dat je voor elke radiozender dan een aparte applicatie dient te installeren. Gelukkig zijn er ook een hoop algemene radio-apps te downloaden waarmee je meerdere radiostations kunt benaderen vanuit één app, Radium is zo’n applicatie.

De App ziet er bijzonder prachtig uit en heeft een algemene iOS 7 look. Niet alleen het design is fantastisch maar ook de ruime keuze aan radiostations, zo kun je 3FM, 538, Skyradio, Studio Brussel, Q-music en zelfs 100%NL luisteren vanuit de App. Maar ook meer dan 6000 radiostations van over de hele wereld.

radium1

Tijdens het luisteren krijg je uiteraard de artiest en het nummer te zien en wordt je scherm opgevrolijkt met de albumcover van het huidige nummer en worden zelfs deze kleuren geïntegreerd in het menu. Via de speciale airplay-output functie die je kunt terugvinden in het instellingen menu van de App kun je snel en eenvoudig alle muziek streamen naar een Airplay ontvanger.

radium2

Wanneer je in het bezit bent van een Last.fm profiel kun je deze aan de app koppelen en wordt automatisch alle beluisterde nummers toegevoegd aan je account. Via de geïntegreerde deelfunctie kun je snel het nummer delen op sociale media, opzoeken via Google, toevoegen aan je wenslijst, enzovoorts.

Radium is zeker en vast een applicatie om uit te proberen wanneer je graag radio luistert. De interactieve interface en bijzonder handige functies maken de app af. Naast de iOS versie kun je ook de Mac app aanschaffen voor OS X, klik hier voor meer informatie.

Radium for Internet Radio
Radium for Internet RadioCategorie: Music, Entertainment
Ontwikkelaar: CatPig Studios Inc.
iPad & iPhone  4+  25 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over muziek kun je hier terugvinden.Reacties


 • Leon Dekkers

  31 december 2013 om 16:45

  En vergeet dan niet de vermelding dat Radium ook voor de Mac te verkrijgen is. Via iCloud syncen dan ook nog je favoriete radiostations.

 • wesley Fabry

  31 december 2013 om 18:32

  Beste leon, dat staat vermeld (onderaan) in het artikel.

 • Rob

  31 december 2013 om 21:43

  Vergeet deze app niet te vergelijken met TuneIn Radio, veruit de beste radio app voor iOS (ook gesynced en ook web based).

 • Bert Visscher

  31 december 2013 om 21:56

  Deze is helaas niet gratis. Het bedrag is klein, dat wel, maar toch.

 • Jan

  1 januari 2014 om 1:32

  Ik ben tevree met iTuner. Wel de koop versie natuurlijk. Ik gebruik het appie op m”n iPad. Ik vind het veel beter dan die andere 2.

 • Edward van Meel

  1 januari 2014 om 10:33

  Echt geweldige tip.

  Gelijk op mijn iMac en iPhone gezet en werkt perfect.

  Als je op Dutch zoekt in het zenderoverzicht krijg je alle NL zenders.

  Verder heerlijk over Airplay.

 • Richard

  1 januari 2014 om 12:34

  Waardeloze app. Zit al 5 min. Te wachten op geluid maar helaas. Ziet er ook niet uit. Jammer. Smaken verschillen dus.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!