1 januari 2014

Mavericks10.9: Het batterijniveau van bluetooth apparaten bekijken

mavericks 10.9 icon retinaWanneer je gebruik maakt van een draadloos toetsenbord en muis/trackpad op je Mac via bluetooth was het in de voorgaande OS X versies al mogelijk om het batterij niveau te raadplegen. In OS X 10.9 Mavericks is dit enigszins gewijzigd, via de menubalk kun je de bluetooth-optie raadplegen en je draadloze randapparatuur bekijken.

Wanneer de batterij bijna leeg is krijg je naast het apparaat de boodschap 'Batterij bijna leeg' te zien. Wanneer je vervolgens het apparaat selecteert krijg je keurig een percentage te zien van de batterij.

Ook in de menubalk kun je zien dat er een apparaat batterijproblemen heeft, naast het bluetooth-logo zie je een bijna lege batterij. Dit geeft aan dat er dringen één of meerdere apparaten een bijna lege batterij heeft.

batterijniveaumavericks

Met behulp van een melding in het berichtencentrum wordt je op de hoogte gehouden wanneer de batterij van een apparaat bijna leeg is. Deze melding blijft permanent op het scherm aanwezig tot je de optie 'Sluit' selecteert. In voorgaande versie van OS X kreeg je hier ook een melding van, maar deze stond los van het berichtencentrum.

Meer over Bluetooth kun je hier terugvinden.Reacties


  • janet

    2 januari 2014 om 11:38

    Is het ook mogelijk om de batterij capaciteit van je Bluetooth headset te krijgen?

  • Frankie

    2 januari 2014 om 16:02

    De eerste bruikbare tip van het jaar is weer binnen… bedankt!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!