2 januari 2014

Mavericks10.9: De positie van het Dashboard wijzigen

dashboard icon retinaHet Dashboard in OS X geeft je snel toegang tot allerlei handige en kleine widgets. Zo kun je snel het weer of beurs informatie bekijken, verschillende eenheden converteren of een rekenmachine raadplegen.

In voorgaande versies was het Dashboard steeds te benaderen in OS X door middel van een overlay, sinds OS X Lion is hij een 'Space' geworden binnen Mission Control, deze was altijd op de eerste plaats terug te vinden. Wanneer je bijvoorbeeld met een vier vingers naar rechts veegt op je trackpad werd altijd het Dashboard geopend.

Sinds OS X 10.9 Mavericks kun je dit ‘probleem’ verhelpen, want vanaf nu is het mogelijk om het Dashboard op een andere plaats te plaatsen binnen Mission Control. Activeer hiervoor Mission Control (veeg met vier vingers omhoog op je trackpad) en sleep het Dashboard naar een gewenste positie. Daarnaast kun je het dashboard ook op de oude manier weergeven ga hiervoor naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Mission Control en deactiveer de optie ‘Toon Dashboard als space’.

Dashboardverplaatsen

Via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Mission Control heb je nu ook de mogelijkheid om spaces op externe beeldschermen te voorzien van hun eigen spaces. Hiervoor dien je de optie ‘Beeldschermen hebben afzonderlijke spaces’ te activeren.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: