8 juli 2012

De persoonlijke hotspot vanaf nu geactiveerd voor t-mobile gebruikers

Ze hebben er even moeten op wachten maar vanaf afgelopen week kunnen ook de t-mobile gebruikers eindelijk gratis gebruik maken van de iOS Feature 'persoonlijke hotspot'. De optie is automatisch beschikbaar gemaakt bij klanten die hun abonnement sinds april 2011 hebben verlengd of een nieuwe hebben afgesloten.

Het betreft hier de iPhone-abonnementen met een datalimiet. De optie is dus nog niet beschikbaar als je nog gebruik maakt van het abonnement zonder datalimiet. Deze klanten zullen moeten wachten tot het einde van 2012 voordat de hotspotfunctie beschikbaar is.

Met de persoonlijke hotspot kun je andere apparaten verbinden met het internet via de mobiele dataverbinding op je iPhone en iPad (met 3G/4G functie). Je kunt het internet delen met maximum 5 apparaten met behulp van USB, bluetooth en Wi-Fi, bij deze laatste zal er gebruik gemaakt worden van WPA/WPA2 codering.

De persoonlijke hotspot kun je activeren via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Netwerk ▸ Persoonlijke Hotspot
Wanneer deze optie niet wordt weergegeven ondersteund jou t-mobile abonnement deze optie niet.

Via de optie 'Wi-fi toegang' kun je het wachtwoord wijzigen dat gebruikt wordt om een andere apparaat te verbinden met je persoonlijke hotspot.

Als je het scherm Persoonlijke hotspot sluit of je iOS-apparaat in de sluimerstand plaatst, houdt het apparaat de verbinding met het Wi-Fi-netwerk nog 90 seconden open. Als er gedurende die 90 seconden geen apparaat verbinding maakt met het Wi-Fi-netwerk, verbreekt je iOS-apparaat de verbinding met het Wi-Fi-netwerk. Je kunt het Wi-Fi-netwerk opnieuw inschakelen door te tappen op Instellingen ▸ Persoonlijke hotspot.Reacties


 • Bart

  8 juli 2012 om 10:22

  Dit werkt niet bij mij. Het is al een tijdje beschikbaar, maar telkens krijg ik een melding dat ik naar t-mobile.nl/myhotspot moet gaan, waar ik een blog te zien krijg over deze hotspot. Ik kan hem niet aanzetten.

  Hebben meer mensen hier last van?

 • Mike van Hoenselaar

  8 juli 2012 om 11:08

  Misschien ook wel helder om precies te vermelden wie hier nu wel en niet van gebruik kan maken.
  Titel is hierbij misleidend imo.

 • maced2

  8 juli 2012 om 11:58

  @Bart

  inderdaad hier ook het zelfde…ik kom er ook niet uit :(
  iemand die het wel weet ?

 • Menno Daalmans

  8 juli 2012 om 12:50

  Je netwerk instellingen in je iPhone herstellen, en het werkt daarna.

 • Theo

  8 juli 2012 om 12:52

  Bij mij werkt het. Mooi dat dit nu ook kan, kan ik met mijn iPad zonder 3G toch overal het internet op.

 • Florina

  8 juli 2012 om 18:52

  @Theo Hoe verbind je dan de iPad met je iPhone? Op mijn iPhone 3GS is de persoonlijke hotspot beschikbaar, maar hoe dan verder?

 • robin

  9 juli 2012 om 7:00

  ik krijg de melding dat ik het bij my t-mobile moet activeren
  maar kan het nergens vinden
  weet iemand raad?

 • Freek Wolsink

  9 juli 2012 om 8:33

  Ligt aan je abonnement, oude hebben onbeperkt internet (daar werkt het dus niet) bij nieuw afgesloten abb. werkt het wel zij hebben een data limiet, Zie onder andere bij de buren op http://www.onemorething.nl en macfreak en op het t-mobiel site zelf. Daar zijn de ook al de nodige boze mensen te vinden ;)

  Zelf vraag ik me af omdat ik een data limiet heb. en nog eens extra 15 euro betaal voor een extra gig en de mogelijkheid om wel persoonlijke hotspot te gebruiken nu automatisch uitgezet gaat worden. ik bedoel ik betaal dus nu extra voor een functie is nu gratis is excl. de 1 gig extra dan.

  PS de oude abbo’s zonder data limiet zullen eind 2012 ook de mogelijkheid krijgen voor persoonlijk hotspot.
  Bij het uitkomen van de nieuwe iphone 5 rond september/oktober. Heb je de dus de mogelijkheid om je nieuwe iphone met subsidie te kopen je sluit dan je abonnement op nieuw af en krijgt dan een data limiet van 1 gig. De einige manier om je onbeperkt dat te houden is om je abonnement gewoon door te laten lopen en zelf een iphone te kopen zonder subsidie dus via apple zelf b.v.

  Dit is een van de truckjes van t-mobiel om nog eens extra geld te verdienen. Bij het overschrijven van je datalimiet kun je de rest van de maand wel gewoon internet gebruiken via 3g maar is bijna onwerkbaar. je heb de mogelijk om de rest van de maand weer vrij te kopen uit mijn hoofd 5 euro of zo iets of zo als ik nu doe 15,- extra betalen voor de hotspot en 1 extra gig dus 2 gig in totaal.

  Sterkte er mee zal ik zeggen met de keuze ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!