7 juli 2012

SafariOmnibar: Direct zoeken vanuit de adresbalk

Wanneer je gebruikt maakt van Chrome op je Mac zal je gemerkt hebben dat het mogelijk is om te zoeken vanuit de adresbalk. Hierdoor is het extra zoekveld in in je browser niet nodig. In Safari is deze optie echter niet. We kunnen alvast verklappen dat in Safari 5.2 (die terug te vinden is in Mac OS X 10.8 Mountain Lion) de zoekbalk en de adresbalk samengevoegd zijn.

Mocht je niet kunnen wachten op Mountain Lion of alvast willen wennen aan het nieuwe gebruik van de adresbalk dan kun je de gratis tool SafariOmnibar installeren op je Mac. Dankzij deze tool zal de adresbalk en zoekveld samengevoegd worden zoals in Mountain Lion.

SafariOmnibar kun je hier gratis downloaden.

Sluit Safari af en installeer vervolgens SafariOmnibar. Wanneer je Safari start kun je onmiddellijk in de adresbalk zoeken met behulp van Google.

Olivier Poitrey, de maker van de tool heeft ook een handige uninstaller gemaakt die gebruik maakt van automator. Op deze manier heb je snel SafariOmnibar verwijderd van je Mac mocht deze je niet bevallen. De uninstaller kun je hier downloaden.

Meer Freeware applicatie voor je kun je hier terugvinden.Reacties


 • Misha

  7 juli 2012 om 14:48

  Ik gebruik deze al even (voor de oplettende lezer, was er naar opzoek gegaan na mijn vorige opmerking over Chrome…), en wellicht dat ik nu Chrome links laat liggen. Alles synchroon via iCloud, werk prima!

 • Precies

  7 juli 2012 om 15:07

  Ik snap niet waarom dit net voordat de update van Safari wordt gepost. Het is er echter al heel erg lang. Aangezien in de nieuwe versie van safari het ingebouwd zit..

 • Matthias

  7 juli 2012 om 16:09

  Dit is al oude software. Een ander alternatief is echter om gewoon de beta van Safari te downloaden van imzdl.com

 • App69

  7 juli 2012 om 17:20

  Safari afsluiten hoeft niet.

 • Sjoerd de Bruin

  7 juli 2012 om 18:37

  @Matthias

  Dat hoeft niet eens, als je je aanmeld als webdeveloper bij Apple, kun je de laatste beta’s van Safari gratis downloaden.

 • SpeedyMaster

  7 juli 2012 om 18:51

  Dit leek me wel handig. Kende het nog van oude Netscape browsers. Echter toen ik het probeerde bleek al direct dat de door mij (via de Glimms plug-in) ingestelde alternatieve standaard zoekmachine ‘startpage’ (ixQuick) weer was vervangen door Google. Ik kon het ook niet zo instellen dat het wel werkte zoals ik wil. Jammer, dat was nou net niet de bedoeling. Dus weer terug bij af, gescheiden velden.
  Tenzij Safari meer zoekmachines toelaat dan de bekende trio, belooft dat ook niet veel goeds voor de toekomst voor mij.

 • Arthur

  7 juli 2012 om 19:01

  @ Matthias,

  Die site plaatst geen Apple Beta’s meer

 • Goan

  7 juli 2012 om 20:33

  Ik gebruik toch liever het gewone google balkje in safari dus wou ik deze weer deïnstallen… maar dan krijg ik deze foutmelding :
  “Er heeft zich een fout voorgedaan bij het uitvoeren van de taak ‘Verplaats Finder-onderdelen naar prullenmand’.

  Controleer de kenmerken van de taak en voer de takenreeks opnieuw uit.”

  Iemand oplossing?

 • YC

  10 juli 2012 om 22:49

  Ik heb dit geprobeerd om te installeren maar, krijg dit lukte niet. Vervolgens krijg ik constant de melding dat het programma SIMBL Agent er onverwacht mee is gestopt.. virus?

 • Wim Meijer

  2 augustus 2012 om 11:19

  Ik heb hetzelfde probleem als Goan!
  Hoe nu?

 • Loes

  22 augustus 2012 om 10:54

  Ik wil ook graag het oude zoekbalkje weer terug. Ik zoek ivm mijn werk vaak op vreemde zoekwoorden. Die moet ik nu onthouden en weer opnieuw invoeren als ik op tal van sites heb gekeken. Vreselijk onhandig. Ik heb geen Omnibar op de computer zitten. Hoe kan ik de oude versie terugkrijgen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!