7 juli 2012

OS X: e-mail en plaknotities laten samenwerken

Al vele jaren is de applicatie Plaknotities aanwezig in Mac OS X. De plaknotities kunnen handig zijn om een taak te onthouden of tijdelijk informatie op te slaan.

Wanneer je per e-mail iets ontvangt wat je dient te onthouden dan kun je de Plaknotities en Mail applicatie heel eenvoudig samen laten werken. Vanzelfsprekend kun je de inhoud van e-mail in de plaknotitie plakken er bestaat echter een veel handigere methode.

Open een bestaande of nieuwe plaknotitie (cmd⌘ + N) ga hierna naar de mail applicatie en sleep de bewuste e-mail in een plaknotitie. Automatisch zal nu het onderwerp van de e-mail in de plaknotitie verschijnen, eventueel kun je hierna nog extra informatie aan de plaknotitie toevoegen.

Het toegevoegde onderwerp bevat een link naar het originele e-mail, door erop te klikken wordt de e-mail geopend in de Mail applicatie.

Ontzettend handig als je vaak gebruik maak van de plaknotities applicatie, de kans dat je die belangrijke e-mail vergeet wordt hiermee weer een stuk kleiner.Reacties


 • Roy

  7 juli 2012 om 11:24

  Dit wist ik nog niet. Super handig.

 • geert

  7 juli 2012 om 12:14

  Waarom is er in OS X Mountain Lion zowel een app notities en plaknotities? Waarom is dit niet samengevoegd tot 1 app met de kwaliteiten van beide apps?

 • Martin

  14 juli 2012 om 12:36

  Is er geen manier om de iCloud notities (die o.a. in Mail.app staan) te syncen met die plaknotities?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!