6 december 2013

Receptenmaker: Favoriete recepten eenvoudig en overzichtelijk bewaren

receptenmakerWie koken als hobby heeft, zal vast en zeker in de loop der jaren een hoop recepten hebben verzameld, daar waar je vroeger tientallen kookboeken diende aan te schaffen is het vanaf nu vrij eenvoudig om een recept te vinden via het internet. Er zijn tal van kook-websites die een algemene database hebben of gespecialiseerd zijn in een bepaald thema.

Voorbeeld hiervan is onze kookblog Wessalicious.com waarin de vegetarische wereldkeuken centraal staat. Helaas is het vrij moeilijk om al jouw verschillende recepten te bewaren, gelukkig is er nu een handige uitkomst genaamd Receptenmaker.

Via deze vernieuwde applicatie voor je iPhone, iPod Touch of iPad en het online platform is het vrij eenvoudig om recepten van bekende websites zoals AH recepten, Jumbo, VTM koken, Wessalicious, enzovoorts te bewaren. Via de applicatie kun je eenvoudig de database doorzoeken van deze verschillende kookblogs en onmiddellijk permanent toe te voegen aan de app.


Klik of tap op bovenstaande afbeelding voor een andere weergave

Daarnaast kun je ook eenvoudig je eigen persoonlijk en zelfbedachte recepten toevoegen zodat je deze altijd kunt raadplegen. Naast het mobiele platform is het ook mogelijk recepten aan je account te koppelen via de website receptenmaker.com. Op deze manier kun je snel recepten toevoegen aan je eigen profiel om ze daarna te raadplegen in de app.

Nieuw in de 3.0 versie is de categorie ‘Kookboeken’, hierin vind je alle actuele recepten terug van de verschillende kookbladen die je in de supermarkt of online kunt terugvinden. Voorbeelden hiervan zijn de allerhande, hallo jumbo en de recepten van het nieuwe RTL televisie programma ‘The Taste’.

receptenmaker5

Daarnaast zijn er verschillende bugs opgelost en werkt de app sneller dan voorheen. Ook heb je nu de mogelijkheid om je opgeslagen recepten te zoeken op categorie, zoals “Lunch”, “Hoofdgerecht” of “Nagerecht”.

De app is zeer overzichtelijk en biedt veel extra’s waaronder een woordenboek voor de verschillende kooktechnieken. Ben je opzoek naar de groenten en fruit van dit moment kun je de seizoenskalender raadplegen. De applicatie is gratis te downloaden in de iOS App Store en is het mogelijk om 10 recepten te bewaren in de applicatie.


Klik of tap op bovenstaande afbeelding voor een andere weergave

Via een in-app aankoop kan je daar nog eens 100 recepten aan toevoegen en heb je toegang tot het woordenboek voor kooktechnieken en de seizoenskalender. Receptenmaker scoorde tot nu toe een gemiddelde score van 4+ in de Nederlandse App Store en is een echte aanrader voor iedere kookliefhebber.

Receptenmaker
ReceptenmakerApple Watch app
Categorie: Food & Drink, Lifestyle
Ontwikkelaar: Mobiel Bekeken
iPad & iPhone  4+  23 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


  • Davey

    27 november 2013 om 11:17

    Leuk artikel, ga de recepten doorgeven aan mijn vriendin!

Een reactie toevoegen: