14 december 2011

ScreencastUitgebreide ‘bewaar’-dialoogvensters

Onder Mac OS X zijn er twee versies van het bewaar dialoogvenster beschikbaar, een compacte en een uitgebreide variant. Het compacte dialoogvenster (standaard) geeft in een minimale weergave de mogelijk om het bestand een naam te geven, structuur en locatie te selecteren.

Door op het driehoekje achter de bestandsnaam te klikken krijg je de uitgebreide variant van het bewaar dialoogvenster te zien. Dit dialoogventer is een stuk handiger als je het document op een alternatieve locatie wilt bewaren en geeft je in de meeste gevallen ook extra opties (verschillend per applicatie). De keuze van het dialoogvenster wordt onthouden door de applicatie.

Met behulp van een Terminal commando is het mogelijk om het uitgebreide dialoogvenster in één te activeren als standaard dialoogvenster voor alle applicaties op je Mac.

Start Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's) en voer het onderstaande commando uit:

defaults write -g NSNavPanelExpandedStateForSaveMode -bool TRUE

De wijziging is (in de meeste gevallen) direct actief voor alle applicaties die vanaf dat moment worden gestart, openstaande applicaties dienen herstart te worden voordat het uitgebreide dialoogvenster actief wordt. Om het dialoogvenster in één keer actief te maken voor alle applicaties kun je het beste uit en opnieuw inloggen.

Wil je de compacte variant opnieuw als standaard instellen dan kun je gebruik maken van het commando:

defaults delete -g NSNavPanelExpandedStateForSaveMode


Reacties


  • Exotic

    14 december 2011 om 9:47

    Handig, thanks!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!