8 januari 2009

OS X: Vastzittende Time Machine backup stoppen

Bij sommige OS X gebruikers komt het wel eens voor dat de Time Machine backup blijft hangen, vaak gebeurt dit in de afrondende fase: "Reservekopie voltooien". Wanneer er grote hoeveelheden bestanden zijn toegevoegd aan de backup dan kan het soms langer duren voordat de backup is voltooid, dit moet echter na enkele tientallen minuten zijn afgerond.

Wanneer je het idee hebt dat de backup blijft hangen probeer deze dan allereerst te stoppen met de "Stop Reservekopie"-optie in de menubalk. Werkt dit niet dan kan je het Time Machine backup proces stoppen doormiddel van de onderstaande commando's in een Terminal sessie:

sudo killall backupd

Voordat het commando daadwerkelijk wordt uitgevoerd dien je jezelf eerst te autoriseren met het root wachtwoord aangezien "backupd" een service is waarvan root de eigenaar is.

Gebruik het bovenstaande killal commando alleen wanneer je denkt dat Time Machine geheel vast zit. Wanneer het commando wordt uitgevoerd zal het Time Machine proces direct worden gestopt en krijgt deze geen kans meer om de backup netjes af te ronden.

resevekopie-voltooien

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Marian van Herk

  20 januari 2009 om 17:02

  Hi mensen,

  wie zou mij kunnen helpen met het volgende:
  ik heb vorige week via Apple een Tough Drive 250 G van Freecom aangeschaft, eigenlijk voor foto’s op te slaan/bewaren die op mijn Macbook Leopard 10.5.6 staan.

  Nu heb ik de foto’s op die externe harde schijf gekregen, maar ik weet niet meer hoe ik die eventueel terug zou kunnen kopieren om later te kunnen bewerken?
  Kan ze wel wissen!

  Van alles geprobeerd, maar opeens ging hij een reservekopie maken van computer
  (was niet de bedoeling), kunnen stoppen… maar nu heb ik het idee dat timemachine niet meer goed ingesteld staat….heb het idee dat die eerst anders stond!

  Hoe kan/moet deze ingesteld staan?
  Wie kan me helpen in Jip&Jannneke taal!
  Alvast bedankt
  Marian

 • Joseph Mendes

  24 oktober 2009 om 6:46

  To Ironmanixs

  Mijn Imac mac OS X Version 10.6.1 Leopard/snow

  Sinds enige tijd blijft mijn TM hangen , zodra ik een datum aan klik loopt hij vast.
  Ik gebruik de mogelijkheid option-command- Esc. , om weer terug te keren.
  (of anders wordt een restart / power of)
  wat is hieraan te doen/ is hier wat aan te doen ?
  Van vele kanten hoor ik een schone installatie :>(

  Bedankt en groetjes
  Joseph

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!