11 september 2011

Vensters samenvoegen in Safari

Wanneer je in Safari een webpagina hebt geopend in een tabblad, kun je van dat tabblad heel gemakkelijk een nieuw apart Safari-venster maken door het tabblad uit het Safari-venster te slepen. Hierdoor wordt het tabblad automatisch omgezet in een nieuw venster.

Omgekeerd is het ook mogelijk om meerdere Safari-vensters samen te voegen tot één venster, waarbij de geopende vensters worden omgezet in tabbladen. Ga hiervoor naar ‘Venster ▸ Voeg alle venster samen’.

Het is vreemd dat er standaard geen toetscombinatie voor deze functie beschikbaar is. Maar gelukkig kunnen we dat in Mac OS X ook zelf regelen! Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Open:  ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ Toetsenbord ▸ Toetscombinaties.
2. Klik op de ‘+’ om een nieuwe toetscombinatie toe te voegen.
3. Selecteer Safari en vul bij menunaam: “Voeg alle vensters samen” in.
4. Kies een toetscombinatie die Safari nog niet gebruikt (cmd⌘ + option⌥ + S)
5. Klik op de knop ‘Voeg toe’.

Je kunt nu met behulp van de gekozen toetscombinatie alle losse vensters van Safari samenvoegen tot één venster met tabbladen.Reacties


 • sypie

  11 september 2011 om 14:31

  Je kunt ook het losse venster bij het tabblad pakken en die in het andere venster slepen. Je ziet dan een “+”-je verschijnen. Als je dan het tabblad loslaat heb je ook alles in één venster staan.

 • Roy

  11 september 2011 om 23:58

  Dit wist ik nog niet. Bedankt voor de tip.

 • Janneke435

  12 september 2011 om 11:43

  En als je bijvoorbeeld 3 Safari vensters open hebt staan en je wil er maar 2 samenvoegen kun je dat handig doen door het tabblad op te pakken en te slepen naar het andere Safarivenster, waarbij je de 2 tabbladen naast elkaar zet.

 • Bas Matthee

  14 september 2011 om 16:50

  Iets wat Google Chrome al vanaf het begin heeft..

 • christophe du trré

  15 september 2011 om 9:14

  Waarom deze bij mij niet lukt zou het niet weten
  Ik kan bij safari app. die toevoegen maar ik krijg op de eerste plaats de Cmd niet geselcteerd? altijd die Alt die in de plaats komt; (alt+cmd +S) ipv cmd+alt+S
  Zal het is moeten posten op MacFreak voor een antwoord.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!