19 februari 2009

Verborgen opties in Google Notifier (archief)

googlenotifier

Google Notifier is een menu bar applicatie voor OS X die je alarmeert wanneer er nieuwe email beschikbaar is in je Gmail of Google apps mail account. De Google Notifier is een eenvoudige tool met weinig opties, die precies doet wat je er van verwacht.

Wanneer je in het Notifier menu klikt op "Preferences.." met de command ⌘ en alt-option ⌥ toets ingedrukt dan verschijnt er een nieuw venster (Defaults Editor) waarmee je extra instellingen kunt activeren.

1. Overzicht recente/nieuwe berichten.

Standaard laat Notifier de vier meest ongelezen (of recente) berichten zien, je kunt dit aantal aanpassen door MaxMessagesOnMainMenu in te vullen in het key veld en het aantal berichten wat je wilt zien in het value veld.

notifiersettings

2. Berichten filter instellen.

Met de optie Label in het key veld kan je aangeven dat Notifier alleen maar nieuwe berichten laat zien die zijn voorzien van het opgegeven label in het value veld. Wanneer je het value veld leeg laat dan worden weer alle inkomende emails weergegeven.

3. Veilige connectie.

Normaal gesproken vindt de data uitwisseling tussen de Notifier en de Google servers ongecodeerd plaats. SecureAlways in het key veld en 1 in het value veld zorgt ervoor dat al het verkeer op basis van secure http wordt gecodeerd. Je kunt deze optie weer uitschakelen door 1 te vervangen door 0.

Om de bovenstaande opties te activeren dien je de Google Notifier te herstarten.

Wanneer je de interval voor het controleren van nieuwe email wilt wijzigen zie dan het artikel: Mail check interval Google’s Notifier aanpassen

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • El Abogado Del Diablo

  19 februari 2009 om 8:50

  [offtopic]
  “de vier meest ongelezen”

  Zijn dat de oudste berichten die nog niet zijn gelezen? De berichten die het vaakst worden overgeslagen bij het lezen? Berichten die het vaakst worden gemarkeerd als ongelezen?
  [/offtopic]

  [ontopic: Handig hoor, net als de meeste tips trouwens! Keep it up. /]

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!