31 oktober 2010

Verschillende geluiden bij ontvangen van email

Wanneer je email ontvangt in de standaard OS X Mail applicatie dan hoor je een "pling" geluid. Dit geluid kan je wijzigen of uitschakelen via de menuoptie: Mail ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen optie: Geluid voor nieuwe berichten.

Via deze menuoptie is het zelfs mogelijk om je eigen geluid toe te voegen. De laatste tijd heb ik meerdere malen de vraag gekregen of het mogelijk is specifieke email bij binnenkomst te voorzien van een verschillend geluid.

Door gebruik te maken van regels (rules) is het vrij eenvoudig om op basis van condities een geluid toe te kennen op basis van ontvanger, verzender, onderwerp etc.

Een voorbeeld: Bij het ontvangen van email die verstuurd is aan @appletips.nl moet de email automatisch in de map "appletips" worden geplaatst en dient het "ping" geluidje afgespeeld te worden.

Dit alles stel je als volgt in:

Ga naar Mail ▸ Voorkeuren ▸ Regels en voeg een nieuwe regel toe.

- Gebruik bij 'Geadresseerde' de conditie 'bevat' en geef het email adres of een deel ervan op. Natuurljk kan je ook gebruik maken van de optie 'Van' om te sorteren op basis van afzender.

- Met optie' Verplaats bericht' kan je de ontvangen email verplaatsen naar een andere map (postbus).

- Als laatste voeg je de extra taak 'Speel geluid af' toe door middel van de '+' en selecteer je het gewenste geluid.

Bevestig je nieuwe regel met de 'OK' knop en deze wordt direct actief.Reacties


 • Stefan

  31 oktober 2010 om 10:27

  Het zou helemaal leuk zijn als je de ontvanger of het onderwerp uit kan laten spreken met de spraakfuntie. Is dat mogelijk? Ik zag wel bij de regels dat je een applescript kunt laten uitvoeren maar helaas is mijn kennis van Applescript minimaal.

 • han

  1 november 2010 om 16:08

  Misschien heb je hier iets aan:

  http://hints.macworld.com/article.php?story=20030304111345916

 • Marc

  3 november 2010 om 12:49

  Worden deze geluiden ook overgenomen door de iPhone ? Lijkt me wel leuk als je hier ook een eigen geluidje kan instellen.

 • tizo

  13 april 2011 om 19:29

  ik vind deze geluidjes leuk :D

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!