1 november 2010

Wachtwoord tijdsinterval wijzigen

De meeste Mac OS X gebruikers hebben hun gebruikersaccount op de Mac beveiligd met een wachtwoord.

Mocht je je gebruikersaccount nog niet hebben beveiligd dan kan je dit activeren via Systeemvoorkeuren ▸ Accounts ▸ Optie: Automatisch inloggen ▸ Uit. Om de wijziging te kunnen activeren dien je eerst het voorkeurenpaneel te ontgrendelen met behulp van het slotje linksonder in het venster.

Na het activeren vraagt je Mac dan om dit wachtwoord wanneer je de schermbeveiliging wilt beëindigen of wanneer je je Mac uit de sluimerstand haalt.

Het activeren van het wachtwoord na de sluimerstand of schermbeveiliging is een zeer goed idee, maar je hebt waarschijnlijk geen zin om het om de tien minuten te moeten invullen. In Mac OS X 10.6 Snow Leopard is daar een oplossing voor gekomen. Je kunt namelijk instellen dat je Mac pas na een bepaalde tijdsinterval om het wachtwoord vraagt. Erg handig als je je Mac even niet gebruikt maar wel in de buurt bent.

Je kan de tijdsinterval voor het wachtwoord instellen in de Systeemvoorkeuren. Je vindt de optie terug onder: Beveiliging ▸ Algemeen. De de tijdsinterval kan variëren van 5 seconden tot maximaal 4 uur. Ook hier moet je om de wijziging te kunnen activeren eerst het voorkeurenpaneel ontgrendelen met behulp van het slotje linksonder in het venster.

• Sander bedankt voor je bijdrage!Reacties


 • Paul Sondervan

  1 november 2010 om 10:12

  Het blijft toch moeilijk, links en rechts.
  Het slotje zit linksonder en de help-knop zit rechtsonder. ;-)

 • Marianne

  1 november 2010 om 18:11

  Bedankt voor de tip. Nu hoef ik niet zo vaak het wachtwoord in te toetsen.

Een reactie toevoegen: