19 oktober 2013

NieuwsWat kunnen we dinsdag van het Apple event verwachten? (#1)

goudenappel-apple-logoAanstaande dinsdag is het dan eindelijk zover en houdt Apple een speciaal evenement. Wat Apple precies gaat aankondigen is nog niet bekend, echter zijn er de afgelopen maanden wel een hoop geruchten en producten uitgelekt.

De komende drie dagen vind je hier op appletips een overzicht terug van al deze geruchten en lees je wat je zou kunnen verwachten van het aankomende Apple event.

Nieuwe generatie iPad Retina

Geruchten over de nieuwe iPad gaan al terug naar het begin van dit jaar, toen doken er al verschillende behuizingen op voor de nieuwe generatie iPad. De nieuwe iPad zal erg veel lijken op zijn kleiner broertje de iPad mini. In tegenstelling met de huidige generatie iPad zal de de iPad 5 vooral dunner en lichter zijn.

Om precies te zijn zal de nieuwe iPad 17 mm minder breed, 4 mm minder lang en 2 mm minder dik worden. Uiteraard zal de nieuwe iPad 5 nog steeds een 9,7 inch retina scherm bevatten, die gebruik maakt van een nieuwe LED-verlichting.

Apple-iPad-5-Space-Grey-01

De achterkant van de iPad 5 is te vergelijken met de huidige iPad mini / iPhone 5 en zal bestaan uit één stuk aluminium met de kleuren Space Gray en zilver. Daarnaast zou ook de kleur goud misschien wel eens zijn opwachting kunnen maken in de iPad lijn. Naast een compleet nieuw design is ook aan de binnenkant het nodige gesleuteld. Zo zal de iPad 5 voorzien worden van een betere camera die te vergelijken is met de iPhone 5s, een verbeterde batterij, een 64-bit A7X processor en de Motion coprocessor (M7).

Apple-iPad-5-Space-Grey-80

Geruchten over een vingerafdrukscanner bij de iPad Retina zijn ook aanwezig. Net zoals bij de nieuwe iPhone 5s kun je met behulp van ‘Touch ID’ (scanner) is je iPad persoonlijk beveiligen. De scanner zit ingebouwd in de vernieuwde homebutton (thuisknop) en registreert je vingerafdruk in welke richting dan ook om je iDevice te ontgrendelen.

iPad Mini 2

Ook de iPad Mini moet aan de geruchten geloven, echter is er maar één grote vraag. Komt er nu wel of geen retina scherm in de iPad mini? Apple bracht de iPad mini vooral op de markt als kleiner alternatief voor zijn grote broer. Daarnaast heeft Apple bestaande onderdelen toegevoegd aan de iPad mini zodat deze goedkoper kan worden aangeboden.

ipadminiretina1

In eerste instantie zou de iPad mini 2 geen retina scherm krijgen, dit omdat Apple problemen had met de productie van het scherm. Hierdoor zouden we pas in 2014 een iPad mini met retina scherm kunnen verwachten. Toch zouden deze problemen verholpen zijn en zal de iPad mini 2 dit jaar nog een retina scherm krijgen. Deze zal per inch 324 pixels bedragen wat meer is dan de huidige generatie iPad 4, deze heeft ‘maar’ 264 pixels per inch.

ipadminiretina2

In alle waarschijnlijkheid zal de iPad mini 2 iets dikker worden dan de huidige versie, dit is te wijten aan het retina scherm en de grotere batterij die hiervoor nodig is. Om het Retina scherm goed te kunnen aansturen zal de iPad mini 2 beschikken over een Apple A6X-processor. Verder zal het uiterlijk van de iPad mini 2 weinig veranderen en is deze gelijk aan de huidige generatie, uiteraard wordt de kleur Space Gray ook toegevoegd aan deze iPad. De grote vraag is of de iPad mini ook het Touch ID gaat krijgen en de kleur 'goud'.

Verkoopdatums

Apple zal dinsdag de nieuwe iPad aankondigen, wanneer deze verkocht worden is momenteel nog niet duidelijk. Waarschijnlijk zullen we de iPad 5 en iPad mini 2 vanaf vrijdag 2 november 2013 in de winkel en in de Apple Online Store kunnen verwachten.

Dit artikel is gebaseerd op geruchten en beweringen van analisten die het vaak bij het rechte eind hebben. Morgen lees je hier op appletips het tweede deel van de voorspellingen over het aanstaande Apple Event met onderwerpen als de lancering van Mavericks en de Mac Pro.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!