27 juni 2011

iOS 5Video: Een iOS 5 device restoren met behulp van een iCloud backup

Met behulp van iOS 5 en iCloud is het mogelijk om een complete backup te maken van je iDevice zonder dat daarbij nog een Mac of PC aan de pas komt.

In iOS 5 beta 2 is de iCloud backup functionaliteit volledig operationeel, als geregistreerde ontwikkelaar kun je deze nu zelf uitproberen. De eerste keer wordt een volledige backup gemaakt (die vrij lang duurt), daarna worden alleen de wijzigingen doorgestuurd naar iCloud. De setup is uiterst eenvoudig via het menu Instellingen ▸ iCloud ▸ Opslag en reservekopie.

Standaard is ieder iCloud account voorzien van 5GB gratis opslagruimte voor de filmrol, accounts, documenten en instellingen. De geïnstalleerde Apps en aanwezige muziek vallen buiten deze limiet. Voor muziek zal in de toekomst gebruik worden gemaakt van iTunes Match.

Vanuit de iCloud instellingen kan eventueel extra opslagruimte worden gekocht, deze optie is op dit moment nog niet actief.

Hoe de backup functie exact werkt wordt perfect gedemonstreerd in de onderstaande Engelstalige video gemaakt door iPhoneDonwnloadBlog:

Via: http://www.iphonedownloadblog.comReacties


 • Tom

  27 juni 2011 om 10:06

  Volgens mij telt de fotorol ook niet mee voor de 5 gb

 • Martin

  27 juni 2011 om 10:16

  Even een toelichting op de eerste backup, die zoals je al zegt “vrij lang duurt”:

  Ik ben die eerste backup nu aan het maken en de iPhone 4 16Gb geeft aan …. 2 uur.

  Ik vindt dat geen enkel probleem, maar ik denk dat het wel handig is dat men daar goed rekening mee houdt, denk niet :”Ach, ik heb nog een half uurtje over, ik doe dat even.”.

 • Martin

  27 juni 2011 om 11:04

  Ik kan inmiddels mijn praktijk-resultaat met jullie delen.

  De backup is zojuist afgerond, het heeft in totaal 50 minuten geduurd en van de 5 Gb is nog 2,4 Gb over.

 • JL

  27 juni 2011 om 11:57

  Dat is toch niet normaal! Wat makkelijk zeg! En dan ben ik alleen nog wel benieuwd hoe een software update OTA gaat. En dat zullen delta-updates zijn, iemand enig idee hoeveel mb dat zal worden?

 • ED

  27 juni 2011 om 14:10

  Weet iemand hoe het zit met de settings van je apps? Moet je alles weer opnieuw instellen of wordt daar ook een vorm van delta bijgehouden?

 • Nino

  27 juni 2011 om 17:15

  @ED alle instellingen van applicaties en games worden allemaal weer terug gezet van de back-up.

 • Angelos

  27 juni 2011 om 19:01

  FF een ander vraagje over deze nieuwe functionaliteit… Mijn vriendin en ik gebruiken al jaren dezelfde apple-ID om apps en muziek te kopen. Zo hoeven we dus niet 2 keer dezelfde app te kopen terwijl we wel dezelfde Bed, w.c. en huis delen. Zou gek zijn he?
  Is het nou zo dat wij een aparte icloud ID (of hoe dat ook heet) aan kunnen maken terwijl we nog steeds dezelfde apple-ID voor onze gezamenlijke aankopen houden ?
  Eenzelfde icloud-ID is voor ons totaal geen optie, aangezien ik haar telefoon nummers en muziek niet op mijn iphone wil hebben. Ook haar shopping afspraken met vriendinnen hoef ik niet in mijn agenda te zien.

  Ik hoop dat de mensen met het Beta versie wellicht mij opheldering kunnen brengen..

  Alvast bedankt!!

 • Jochem

  27 juni 2011 om 19:04

  Kan iemand me vertellen of je smsjes en berichten van bv whatsapp ook allemaal bewaard worden?

 • Ruud

  27 juni 2011 om 19:59

  Stel dat ik enkele films op mijn iPhone heb staan die totaal zo’n 3gb zwaar zijn. Ben ik dan 3 van de 5gb op mijn cloud kwijt aan die films? Dat zou zonde zijn. Hopelijk bestaat er de mogelijkheid om in te stellen wat wel en niet gebackupped moet worden.

 • Dagaloni

  27 juni 2011 om 22:25

  @ruud dat kost idd wel ruimte als het goed is ;)

 • Martin

  28 juni 2011 om 3:27

  @Angelos: Dat moet gewoon kunnen: allebei een iCloud account en één Apple-id die je gewoon blijft gebruiken voor iTunes/aankopen.

 • Angelos

  28 juni 2011 om 10:17

  Top Martin, dankjewel! Heb in verschillende fora dezelfde vraag gesteld maar niemand die een antwoord kon geven.

 • Chantal

  6 juli 2011 om 13:46

  Ik heb onlangs een nieuwe iPhone 4 gekocht, mijn man heeft er al een. Ook hebben we een iPad. Nu is mijn vraag of ik dezelfde appel id op mijn iPhone moet zetten als de id die al op mijn mans telefoon en de iPad zit? Of een nieuwe appel id…kan die dan wel op de computer voor backup via iTunes aldaar? Als ik mijn iPhone dan wil backup, staan mijn gegevens/ contacten en apps op mijn mans pc en iPhone. Daar zit hij niet op te wachten en ook met icloud zal t wel problemen geven. Wat is het slimste?

 • Chantal

  6 juli 2011 om 13:56

  Nog een vraagje.ik heb een Ebook gekocht ( download ) die kan ik nu op mijn iPad via blue reader lezen….hoe krijg ik die op mijn iPhone 4? Ik heb wel de app blue reader op mijn iPhone4 gekregen maar zonder mijn aangeschaft boek. Iemand tips?

 • Gende

  13 oktober 2011 om 17:06

  Ik heb zojuist iOS 5 geïnstalleerd maar een aantal app’s werken niet meer. moeten die opnieuw gedownload worden of is er een andere methode.

 • Anneke

  19 oktober 2011 om 22:22

  Na de iOS5 update ben ik al mijn contacten kwijt… Als ik het goed heb gedaan, staan ze wel in de reservekopie van iCloud, want ik had de switch bij Contacten wel op On gezet. Maar ik heb geen idee hoe ik ze daar dan weer uit terug kan halen. Kan iemand mij helpen? Alvast super bedankt!

 • pascal

  20 oktober 2011 om 11:04

  @Annneke, probeer eens bij iCloud om de contacten uit te zetten en kijk dan eens of je contacten weer terug zijn in je toestel, als dat zo is dan kan je daarna de contacten weer aan zetten in iCloud en dan vraagt hij of je wil combineren.

 • Hester

  26 oktober 2011 om 18:42

  @Anneke@Pascal

  Ik had hetzelfde probleem als Anneke… En dat zorgde voor relatief veel stress! Ik heb nu de oplossing van Pascal toegepast, en wonder boven wonder zijn al m’n contacten er weer!!!!

  Bedankt!!!!!

 • Ingrid

  12 juli 2012 om 11:18

  @ Pascal

  Helaas werkt het bij mij niet. Weet je nog een andere mogelijkheid?

 • Sandra

  5 oktober 2012 om 9:32

  @ingrid, heb hetzelfde probleem: icloud account gedeeld met man en nu contacten kwijt, zojuist geprobeerd een eerdere kopie via icloud terug te zetten, helaas contacten nog steeds weg, misschien heb jij nog wel een oudere kopie in icloud met je contacten erin? het is wel het proberen waard

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!