2 juli 2008

VIDEO_TS Files afspelen in Front Row (archief)

Front Row

Met de nieuwe versie van Front Row in OS X 10.5 is het mogelijk om direct VIDEO_TS files af te spelen. De optie is handig om bijvoorbeeld gedownloade films te bekijken zonder deze eerst naar een DVD te hoeven branden.

Doorloop de volgende stappen om je VIDEO_TS files weer te geven in Front Row:

  1. Als eerste neem je een dvd en kopieer je de VIDEO_TS files naar je harddisk. Doordat de meeste DVD's zijn beveiligd doormiddel van CSS dien je eerst de files te decoderen. Dit kan met een programma zoals: "Mac De Ripper". Wanneer je een gedownloade film gebruikt is de CSS encryptie in de meeste gevallen al verwijderd.
  2. Maak nu een nieuwe map aan in je home folder onder Movies. Wanneer je gebruik wilt maken van een gedeelde map in je netwerk, maak je een alias in deze map aan naar de netwerk share.
     
  3. Maak nu voor iedere DVD een aparte folder met daarin een VIDEO_TS en AUDIO_TS folder. In de VIDEO_TS folder worden de VOB, BUP en IFO bestanden geplaatst. Dit zijn de files die je bij punt 1 van de DVD hebt gehaald. DE AUDIO_TS folder blijft op dit moment nog leeg. Wil je ook een DVD cover weergeven (wel zo mooi), noem deze dan preview.jpg en plaats deze ook in de  folder van de DVD.

    FrontRow
  4. Wanneer je nu in FrontRow gaat naar movies >> movies folder >> foldernaam, zal je zien dat je dvd's in de lijst erbij staan.
  5. Veel kijk plezier!

Front Row is alleen beschikbaar voor Macs met OS X 10.4, 10.5, 10.6 en 10.7. Heb je een Mac met een andere OS X versie dan kun je deze tip niet gebruiken.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!