24 juni 2013

Videon: De app voor het maken van video’s

videonDe iPhone is voorzien van een camera die prachtige HD-video's kan opnemen. Echter is de film-functie die standaard aanwezig is erg beperkt. In iOS 7 komt hier een klein beetje verandering in, want dan kunnen we eindelijk ook zoomen tijdens het filmen, de overige functies blijven echter nog steeds zeer beperkt. Gelukkig is er de iOS App Store, daar hebben wij namelijk een hele handige app gevonden genaamd Videon.

Met deze app is het mogelijk video's te maken met je iDevice, waarbij je allerlei extra functies kunt activeren en toepassen. Met Videon is het mogelijk de auto focus, wit balans en exposure vast te zetten (lock). Erg handig wanneer je binnen filmt of bepaalde objecten van dichtbij. Iets wat de standaard applicatie in iOS onmogelijk maakt omdat deze de focus altijd automatisch aanpast, wat vaak resulteert in een onscherp beeld.

videon1

Tijdens het filmen kun je eenvoudig in- en uitzoomen of een foto maken, dankzij de beeldstabilisatie zal het in en uitzoomen perfect verlopen. De zoom-snelheid kan worden aangepast en kan maximaal x6 inzoomen. Via de instellingen kun je allerlei extra opties activeren. Zo kun je de video kwaliteit, frame-rate en resolutie aanpassen. Het is mogelijk om video's in 1080p HD, 720p HD of een lagere resolutie op te nemen.

videon2

Verder kun je er voor kiezen om de audio uit te schakelen of een microfoon naar keuze te selecteren. Met behulp van de handige audio-meter kun je onmiddellijk tijdens het filmen het geluidsniveau bekijken en eventueel ingrijpen. Achteraf kun je de opgenomen video of flims uit je filmrol bewerken via het bewerkingsmenu. Hier kun je de video inkorten, versnellen, kleuren en contrast aanpassen, verscherpen, enzovoorts.

videon3

Videon is aan te raden wanneer je regelmatig filmt met je iPhone, iPad of iPod Touch en je meer uit je video's wilt halen. Om video's te bewerken op je iDevice is Videon de perfecte applicatie.

Videon
VideonCategorie: Photo & Video, Entertainment
Ontwikkelaar: Sylwester Los
iPad & iPhone  4+  15 MB DOWNLOAD  € 5.49

Speciaal voor deze release verloten wij 5 giftcodes voor de Videon app onder onze bezoekers. Vul voor aanstaande woensdag 23:00 onderstaande formulier in en je maakt automatisch kans. AT App gebruikers kunnen de knop ‘Doe mee’ gebruiken. De winnaars krijgen hiervan een persoonlijk een bericht.

Deze actie is helaas afgelopen, de prijs is gewonnen door:
Saskia Jansen, Rob Beumer, Jo Biers, Bram Beelen en Timo Vanwieren.

Meer tips over apps kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Rob Lammerts

  24 juni 2013 om 11:40

  Ziet er erg leuk en professioneel uit! Hier kan ik wel wat mee, ben gek op filmen!

 • Joop Vos

  24 juni 2013 om 12:54

  Te gekke video app … met alles erop en eraan … ook video stabilizatie. Je kan ook video’s uit camerarol plukken en bewerken.

 • Joop Vos

  24 juni 2013 om 12:56

  Oeps … had net een review in het Engels geschreven … hier met een s dus … stabilisatie … :%

 • Saskia

  27 juni 2013 om 10:15

  Ik kreeg net bericht dat ik de videon app gewonnen heb. Echt leuk, ik ga er vanmiddag mee aan de gang. Denk dat er een hoop mogelijkheden zijn met deze app. Bedankt. Saskia

 • Angela

  21 november 2013 om 23:28

  Filmfunctie in IOS 703 en 704 zijn idd veranderd….het werkt helemaal niet meer!

Een reactie toevoegen: