18 mei 2014

Video’s vanaf de Mac streamen naar een Apple TV

beamericonMet behulp van OS X 10.9 Mavericks is de Airplay functie in OS X opnieuw uitgebreid. Zo kun je eenvoudig je scherm streamen naar je Apple TV en zelfs deze als tweede scherm gebruiken. Daarnaast kun je vanuit iTunes, Quicktime player en andere applicatie eenvoudig content streamen naar je Apple TV. Helaas zijn hierbij wel een hoop beperkingen, dit is vanaf nu verleden tijd met behulp van de applicatie ‘Beamer’.

Door een video te slepen naar de Beamer applicatie wordt deze onmiddellijk gestreamd naar je Apple TV. Het klinkt misschien niet bijzonder, maar echte handige functies zijn natuurlijk ook aanwezig.

Zo kun je de gehele video op je Apple TV bedienen met de Apple TV afstandsbediening of via de Remote-applicatie op je iPhone, iPad of iPod Touch. Wordt de video samen met een eventueel 5.1 surround geluid afgespeeld. Standaard is dit bij mirroring alleen stereo geluid, jammer dus als je een dure home cinema set bezit.

beamerapp1

Daarnaast heb je de mogelijkheid om verschillende (zelfgekozen) ondertitels toe te voegen, dit doe je dan via de applicatie op je Mac. Het beeld dat wordt gestreamd is van hoge kwaliteit, dat bij een normaal goed functionerend netwerk signaal geen ruis, blokken of haperingen vertoont.

Het grootste voordeel van de Beamer applicatie is de mogelijkheid om alle videoformaten zoals AVI, MKV, MOV, MP4, WMV, FLV, enzovoorts af te spelen. Hierdoor ben je dus niet beperkt tot de standaard formaten die OS X en de Apple TV kunnen afspelen.

beamerapp2

De applicatie kan aangeschaft worden voor een bedrag van €15 via de website van de ontwikkelaars. Hier vind je ook een test-versie waarbij je de applicatie kunt testen en 15 minuten van de video kunt streamen. Perfect om een goede indruk van deze applicatie te krijgen.

Om gebruik te maken van Beamer volstaat het om Mac uit 2007 of later te hebben waarop OS X 10.6 of hoger draait. Hierdoor heb je dus geen Mountain Lion of Mavericks nodig om gebruik te kunnen maken van Airplay. Daarnaast heb je ook een Apple TV 2e generatie of hoger nodig. Beamer is de ideale manier om de beperkingen van de Apple TV te beperken en zo nog meer uit je Apple TV te halen.

Meer over Airplay kun je hier terugvinden.Reacties


 • marcel

  18 mei 2014 om 14:08

  Zelf heb ik al dropouts met muziek streamen als daar een oplossing voor is hoor ik het graag

 • marcel

  18 mei 2014 om 14:09

  Met het streamen van muziek heb ik al dropouts iemand de oplossing?

 • John

  18 mei 2014 om 14:58

  @marcel: da’s meestal kwestie van ander WiFi kanaal instellen.

  Voor video van Mac naar Apple TV gebruik ik al een paar jaar Air Video. Prima app met dezelfde functies. En volgens mij stukken goedkoper (?) bestaat uit een service op je Mac en een app op je iphone.

 • Erik

  18 mei 2014 om 17:24

  Waarom is dit beter als t gratis VLC player?

 • Richard Pijs

  18 mei 2014 om 22:43

  handig om te weten. Ik deel mijn films via iTunes naar Apple TV 3. Heel handig want mijn iMac staat in de serre en mijn beamer in de woonkamer. Zo kan ik op een makkelijke manier bij mijn films zonder de computer te bedienen. En daar gaat het om. Dat kan VLC niet. Handig om een programma bij de hand te hebben als Apple TV een keer hapert, want dat had ik laatst meegemaakt. Toen heb ik via VLC het bestand via Airplay mirroring afgespeeld maar dat werkte nog niet 100% met de framerate. Bovendien ben je dan ook je bediening kwijt in de woonkamer. Fijn dat ‘Beamer’ je iPhone omtovert tot een remote.

 • jay

  20 mei 2014 om 19:55

  Of je zet met Subler (voor .mkv in DTS of AAC audio-formaat) of Handbrake (alle bestanden, maar is wel slomer) het ff om naar een formaat geschikt voor itunes, en dan kun je zoals Richard het zegt het meteen bedienen vanaf de ATV!

 • Joris

  22 mei 2014 om 1:14

  Prachtige onnozele zin: “…is de ideale manier om de beperkingen van de Apple TV te beperken.. “

 • Vince

  17 juli 2014 om 11:14

  Maar hoe zet je dan je imac scherm uit als je je beeld naar je tv zet?
  Nu zie je op beide schermen hetzelfde, beetje onnodig stroomverbruik.

 • Joos

  23 oktober 2014 om 11:48

  Ik ben echt een leek op dit gebied. Ik wil graag een apple tv kopen. Kan ik dan via dit programma een film welke ik op mn macbook (mp 4 bestand + srt voor ondertiteling en niet in itunes) bekijken op de tv? Speel het nu af op de macbook via VLC. Ik lees steeds dat je beter een appletv2 met jailbreak kunt kopen. Maar als ik de film op mijn macbook kan downloaden en streamen via apple tv naar mijn televisie lijkt me dat niet nodig?

 • Willem Knegt

  5 december 2014 om 10:41

  Beamer voor de Imac is een goed programme, kan nu MKV bestanden , met subtitel ,s , wel eerst instellen op app beamer Imac, lokaal subtitel ,s, en heb ook het dolby geluid er bij. Of……..heeft iemand een betere ervaring met andere programma,s?

 • Willem Knegt

  5 december 2014 om 10:42

  Kan ook de films omzetten naar Itunes, met programma iVI ,zet de films gelijk in itunes, ook de subtitel ,s zijn dan goed!

 • Willem Knegt

  5 december 2014 om 10:44

  Iemand ervaring met WiFi hardeschijf en Apple tv?

 • Jessica

  31 mei 2015 om 21:39

  Heb al bijna een jaar mn macbook air en apple tv3. Nu heb ik sinds een week problemen met het streamen via airplay van mn mac naar Apple TV. Het beeld hapert evenals het geluid. Al van alles geprobeerd, maar ik als leek kom hier niet uit!! Iemand die mij hier mee kan helpen??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!