14 september 2013

Netflix beschikbaar in Nederland, hoe werkt het?

netflix-iconHet is dan eindelijk zover, Netflix is vanaf deze week ook te gebruiken in Nederland. Dit is erg goed nieuws voor de vele film en serie liefhebbers want voor een vast maandelijks bedrag kun je naar hartelust verschillende films en series bekijken. Dankzij deze toevoeging kun je eindelijk meer halen uit je Apple TV.

Naast verschillende online diensten zoals Vevo, Youtube, etc is het nu dus ook mogelijk Netflix te gebruiken. Hierdoor wordt de Apple TV ineens een stuk interessanter in gebruik. Momenteel is het aanbod van Netflix nog erg Amerikaans, maar er is ook Nederlandse content aanwezig.

Voorbeelden hiervan zijn alle afleveringen van Gooische Vrouwen, Flikken Maastricht, Loft, Komt een vrouw bij de dokter, New Kids, Alles is liefde, enzovoorts. Mocht je graag Netflix proberen dan is er goed nieuws want je kunt deze dienst één maand gratis uitproberen, daarna betaal je maandelijks een vast bedrag van €7,99. Voor dit bedrag mag je zoveel films en series kijken als je zelf wil.

Je kunt op twee manieren een account aanmaken, dit kun je doen via de website van Netflix. Hier registreer je met je e-mail adres en maakt een keuze tussen drie betalingsmogelijkheden genaamd iDeal, automatisch incasso of creditcard. Daarnaast kun je ook je registeren vanaf de Apple TV dan wordt het abonnement automatisch afgeschreven vanaf je Apple ID (iTunes tegoed).

Log in met je account en onmiddellijk kun je de gehele Netflix bibliotheek raadplegen en kun je content bekijken. Door de selectie-knop (ronde knop) van de Apple TV afstandsbediening ingedrukt te houden kun je de ondertiteling in of uit schakelen. Bij het gebruik van Apple’s Remote-app om de Apple TV te bedienen, is het mogelijk om met een knop linksonder in beeld ondertiteling in of uit te schakelen.

Naast de Apple TV kun je Netflix ook raadplegen via de gratis applicatie, deze kun je downloaden in de App store en vervolgens openen op je iPhone, iPad of iPod touch. Hier kun je ook de gehele Netflix bibliotheek raadplegen en bekijken. Wanneer je de Airplay Mirroring activeert tijdens het afspelen van content. Vervolgens wordt deze gestreamd naar de Apple TV terwijl je de applicatie gewoon kunt blijven gebruiken. Helaas is het niet mogelijk andere applicaties op je iDevice te gebruiken tijdens het streamen.

Airplay Mirroring kun je activeren in iOS 6 door tweemaal te tappen op de thuisknop, naar rechts te vegen in de multitask-bar en op het Airplay-icon te tappen. Vervolgens kun je de Apple TV selecteren en de optie 'synchroon' activeren. In iOS 7 kun je het control Center openen, Airplay te selecteren en vervolgens Apple TV ▸ Synchroon activeren.

Netflix
NetflixCategorie: Entertainment, Lifestyle
Ontwikkelaar: Netflix, Inc.
TV, iPad & iPhone  4+  118 MB DOWNLOAD GRATIS

netflixios

Wanneer je beschikt over een Smart TV, Playstation 3, Wii (U), Xbox, Android toestel, Blu-ray spelers, enzovoorts kun je ook gebruik maken van Netflix, meer informatie over deze diensten kun je hier terugvinden. Voor het optimale gebruik van Netflix is het aan te raden om je account te personaliseren, dit kun je hier via de website doen. Geef hieraan welke genres je graag kijkt en geef de suggesties een score van 1 tot 5. Vervolgens zal Netflix suggesties tonen van films en series die het beste bij jou keuzes past.

Personaliseren

Het films- en serie-aanbod voor Netflix wijkt in Nederland af van alles dat er in de Verenigde Staten of andere landen bekeken kan worden. Dit heeft te maken met de licentiehouders in Nederland en andere landen. Voor iedere land dient Netflix de juiste rechten in handen te hebben om een TV-serie of film aan te bieden, daarom kan het voorkomen dat sommige films of series nog niet te zien zijn in Nederland. Netflix beloofd het aanbod de komende weken/maanden nog uit te breiden en meerdere Nederlandse films/series toe te voegen.

Netflix biedt bij een groot deel van de content Nederlandse ondertiteling, dit wordt uiteraard de komende maanden ook uitgebreid. In de meeste gevallen verschijnen films en series pas na de dvd-release op Netflix. Onze Belgische lezers dienen nog even te wachten, Netflix komt binnenkort ook naar België.

Meer over Apple TV kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Kees Lensvelt

  14 september 2013 om 11:24

  Na een kleine week ben ik al verslaafd aan NetFlix….!

 • Meino vd Broek

  14 september 2013 om 11:53

  Content jammer genoeg nog mager en verouderd. Veel dezelfde series en films in diverse categorieën.

 • Jeroen

  14 september 2013 om 22:14

  Via de app werkt het niet. Kan hier niet inloggen met Apple id of mailadres

 • McIve

  14 september 2013 om 22:43

  Na het beschikbaar komen direct aangeschaft en het moet gezegd er staan wat “klassiekers” tussen maar de series zijn piekfijn in orde. Ook nederlands Cabaret is goed vertegenwoordigd dus ook hier al de nodige uren op diverse manieren (iPhone,iPad,MacBook,Apple TV) van Netflix gebruik gemaakt en alles werkt strak,stabiel en is intuïtief bedienbaar. Bij voldoende uitbreiding van het aanbod blijf ik lekker zitten maar mocht het te lang stil blijven haak ik nog ff af want zeker de films zijn echt te gedateerd !

 • Ton

  15 september 2013 om 8:37

  Gisteren aangemeld voor de gratis maand. Aanbod is voor mij prima. Ik kijk weinig films, ik geloof dat ik maar enkele films gezien heb die aangeboden worden de rest heb ik nog nooit gezien. Op tv heb ik een hekel aan series omdat ze op tijdstippen worden uitgezonden die mij nooit uitkomen. Nu kan ik iets kijken wanneer ik dat wil. Als het aanbod uitgebreid en ververst wordt dan blijf ik zitten denk ik zo.

  @Jeroen, je moet eerst een netflix account aanmaken en dan pas kun je inloggen. Meteen met je AppleId inloggen werkt niet.

 • apppaul

  15 september 2013 om 15:01

  Content idd niet best. Zeker qua films is het waardeloos. Absoluut nog geen serieuze bedreiging voor o.a itunes. Kreeg van een vriend een gratis half jaar abo dat hij op de launchparty van Famke Jansen kreeg. Dat is dan wel leuk. Zit nu 1e seizoen Twin Peaks te kijken.

 • Edtje

  20 september 2013 om 15:49

  Hoe koppel ik netflix aan mijn sony tv?

 • panky

  3 oktober 2013 om 21:01

  Net smarttv gekocht en verzot op films. Lid geworden van netflix en vind aanbod films inderdaad enorm gedateerd. Wacht nog even af hoe het gaat lopen anders haak ik af

 • Erik

  14 oktober 2013 om 13:10

  Het aanbod vind ik niet zo heel erg tegenvallen hoor. Er wordt bijna dagelijks content toegevoegd. Vind het alleen jammer dat je op Netflix zelf niet echt een goed overzicht kunt vinden van het aanbod, maar ik heb een site gevonden waar het wel goed zichtbaar is:

  http://www.netflix-nederland.nl/aanbod-netflix-nederland/

 • AA

  22 oktober 2013 om 18:13

  Hi, via mijn Apple tv ga ik n het menu naar Netflix. Maar krijg al dagen te zien dat Netflix niet beschikbaar is en ik het later weer moet proberen. Enig idee waar dat aan ligt? Als ik naar YouTube ga krijg ik wel gewoon verbinding.
  Iemand?

 • Anja

  6 november 2013 om 23:26

  Hoi,

  Kan netflix ook op Apple 2 jailbreak met XBMC?

  Gr.

 • gijs

  8 november 2013 om 12:17

  Netflix

  Op macbook pro goede ontvangst van alle films

  maar op tv met apple tv sinds 2 dagen de foutmelding :

  “Er heeft zich een fout voorgedaan bij het laden van dit materiaal”

  Bekend ?

 • Gerard

  13 november 2013 om 15:32

  Netflix accoiunt aangemaakt. Content netflix die ik op laptop zie is anders dan content via smartphone. Bijvoorbeeld The Killing (Deense versie) heeft 2 seizoenen via laptop en alleen seizoen 1 via smartphone. Verder kun je content toevoegen aan ‘mijn eigen lijst’, dit kun je doen op laptop, maar zie je dan weer niet op smartphone. reageren of vragen stellen aan Netflix is via mail onmogelijk en je wordt verwezen naar 0800 nummer dat dan vervolgens niet werkt

 • Elise

  25 november 2013 om 14:28

  Ik ging net naar de website van netflix omdat ik na 2,5 maand nu wel alles gezien heb via mijn apple tv wat ik wilde zien, maar… nu vind ik online weer een heel ander aanbod met weer vrij nieuw materiaal. Vreemd! Heeft iemand anders dit ook?

 • Lia

  13 december 2013 om 14:26

  Krijg dezelfde foutmelding als Gijs. Wat te doen?

 • marloes

  28 december 2013 om 22:11

  hoe kun je het weer opzeggen vanuit i-tunes?

 • Helen

  6 januari 2014 om 22:14

  Apple tv(3). Aangeschaft om Netflix op te kijken, zie de app niet verschijnen( zou vanzelf moeten gaan?) ihoe krijg ik deze in hemelsnaam op de Apple tv ?

 • Ellie

  15 januari 2014 om 22:23

  Smart TV gekocht die voldoet aan alle voorwaarde om een jaar lang Netflix te genieten. Alle gegevens direct naar Samsung acties opgestuurd (27 december)
  Nu 15 januari en nog geen reactie van Samsung noch Netflix! Balen!! Weet niet wat of wie ik hierover kan benaderen…

 • Monique

  14 maart 2014 om 7:29

  Kan je na 1 maand ook weer opzeggen?

 • füsun

  19 maart 2014 om 19:49

  Wat is er toch aan de hand, iedere x valt het beeld uit? Al enige tijd heb ik hier last van. Alles al geprobeerd maar helaas niets helpt. Wie heeft hier nog meer last van?

 • Carola Werkman

  4 april 2014 om 21:22

  Ook ik heb het probleem dat het beeld weg valt wanneer ik de laptop heb aangesloten op mijn tv. De eerste keer dat het gebeurd is meestal na een uurtje en dan om de 10 minuten raak…. Wie weet de oplossing??!!!

 • Harold

  13 april 2014 om 18:38

  Ligt waarschijnlijk aan je instellingen van energiebeheer. Na een poosje niets doen….beeld uitschakelen.

 • Fred

  13 juli 2014 om 13:19

  Ik heb Netflix via ITunes nu ongeveer een jaar, en heb de films welke idd nogal gedateerd zijn wel gezien. Dus wil ik het account opzeggen. Mensen let op! Dit is gewoon niet mogelijk! Dus voor je je aanmeldt bij Netflix via iTunes bedenk dat je er nooit vanaf komt.

 • Wim

  31 augustus 2014 om 11:17

  Ls, wij vinden de ondertiteling van films en series erg klein, kan dat wat groter ?
  Wij zijn beiden boven de 80, dus zijn de oogjes niet meer wat het geweest is.
  Misschien iets in apple tv instellen ?

 • Robert

  14 december 2015 om 20:53

  Ik vind de ondertiteling ook erg klein bij Netflix series. Groter zetten in Apple menu wordt meteen weer erg groot. Maar iig wel onderaan ipv zo hoog. En aanpassen in Netflix kan ook maar dat neemt de Apple tv niet over. Ook niet als je de functie aanzet dat hij de instellingen van de bron moet overnemen bij de style instellingen

  Iemand een oplossing?

 • tessa

  1 januari 2016 om 1:15

  ik kan geen netflix kijken op mijn apple laptop. maar wel op mijn windows computer. toen ik een account aan wou maken op netflix lukte het niet op mijn apple, en het deed het wel weer op mn windows. alsjeblieft weten jullie een oplossing??! ik wil graag kijken!!!

Een reactie toevoegen: