15 september 2013

Quick look activeren met een gesture

quicklook_iconEen vast begrip in OS X zijn uiteraard de toetscombinaties, dankzij deze handelingen kun je snel en eenvoudig bepaalde taken uitvoeren. Denk hierbij aan het kopiëren van tekst dat snel en eenvoudig met de toetscombinatie cmd⌘ + C. Naast toetscombinaties krijgen ook steeds meer en meer muti-touch gestures een vaste plaats binnen OS X.

Zo kun je snel Mission Control, Dashboard, enzovoorts raadplegen. Om een voorvertoning (Quick Look) van een bestand te raadplegen kun je deze selecteren en vervolgens op de spatiebalk indrukken, maar dit kan sneller. Volg hiervoor onderstaande stappen:

quicklookgesture

Maak gebruik van de drie-vinger tap gesture in OS X, dit wil zeggen dat je met behulp van drie vingers tapt op het trackpad en vervolgens hierdoor een bestand hiermee selecteert. Onmiddellijk wordt de Quick Look optie geactiveerd. Hierdoor is het onnodig om nog eens de spatiebalk in te drukken.

De drie-vingers-tap gesture kan ook worden gebruikt in bijvoorbeeld Safari, door op een woord te tappen met drie vingers zal OS X automatisch in het meegeleverde woordenboek of op internet opzoek gaan naar de betekenis van het woord.

Meer over Quick Look kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!