31 augustus 2012

Bestanden openen vanuit Quick Look

Quick Look is een feature in OS X die het mogelijk maakt om snel een voorvertoning van een bestand te bekijken. Door in Finder een bestand te selecteren en hierna de spatiebalk in te drukken krijg je direct een voorvertoning op het scherm van je Mac te zien.

Sinds Mac OS X 10.7 Lion is aan het voorvertoningsvenster de knop 'Open met...' toegevoegd hierdoor kun je het bestand met één knop openen in de applicatie die als 'standaard' is geassocieerd met het bestandstype. Deze knop heeft echter ook nog een verborgen optie.

Door op de knop te klikken met de secundaire muisknop (of control + klik) krijg je de mogelijkheid om het bestand te openen in een andere applicatie die ook dit bestandstype ondersteunt. Een handige optie die je weer de nodige extra muisklikken kan besparen.

Wanneer je Quick Look activeert met de spatiebalk dan kun je deze weer de-activeren door nogmaals op de spatiebalk te drukken. Wanneer je echter de spatiebalk ingedrukt blijven houden bij het activeren van Quick Look dan zal venster geopend blijven tot het moment dat je de spatiebalk weer los laat.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!