30 augustus 2012

10.8Snel afspraken toevoegen aan Agenda

De Agenda applicatie is erg handig in gebruik, wanneer je deze dan ook regelmatig gebruikt zal je merken dat het soms erg veel tijd vraagt om een afspraak in te plannen. In Agenda is het mogelijk snel een nieuwe afspraak toe te voegen zonder dat je tijden dient in te voeren, datum, enzovoorts. Klik hiervoor op de plus-knop in Agenda.

Voer de gewenste afspraak in en vermeld de dag en uur in de omschrijving, bijvoorbeeld ‘Tapas om 19 uur op Zaterdag’. Druk op enter en automatisch wordt de eerst volgende zaterdag om 19 uur je afspraak toegevoegd met de omschrijving ‘Tapas’. Hierna kun je nog extra informatie toevoegen.

Echter gaat deze optie nog verder. Zo kun je ook andere termen invoeren om snel een afspraak te maken. Bekijk hiervoor onderstaand overzicht:

• Ontbijt - 09.00 tot 10.00
• Brunch - 11.00 tot 12.00
• Lunch - 12.00 tot 13.00
• Dinner - 20.00 tot 21.00

Op deze manier kun je bijvoorbeeld 'Brunch vrijdag Tim Cook' invoeren en zal er automatisch een afspraak worden aangemaakt voor vrijdag met Tim Cook van 11.00 tot 12.00u. Daarnaast kun je dit ook voor andere afspraken gebruiken, bijvoorbeeld: 'Donderdag pakket ophalen tijdens lunch'. Naast dat je op de plus-knop klikt volstaat het ook om de toetscombinatie cmd⌘ + N uit te voeren om een nieuwe afspraak aan te maken.

Meer tips over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


 • DenBeke

  30 augustus 2012 om 18:10

  Handige tip!!!

 • Maarten

  30 augustus 2012 om 21:48

  Super handige tip, wederom blijken in iOS meer handigheden te zitten dan je vooraf denkt :)

 • macboekje

  30 augustus 2012 om 23:21

  Het is mooi dat dit kan, maar ik ondervind regelmatig problemen met iCal. Vooral het invoeren van een melding gaat bijna altijd mis. Voer ik bijv. in dat ik op de dag van een activiteit (gemarkeerd voor de hele dag) ’s morgens om 8 uur wil worden gewaarschuwd, dan verdwijnt deze instructie zodra ik op Pas toe heb geklikt of hij blijkt meteen na het bewaren van de afspraak te zijn gewist. Ik kan het bij wijze van spreken vier keer opnieuw proberen en vier keer accepteert iCal de melding niet. Dit is nu al een hele tijd zo. Ook de in de Voorkeuren ingestelde meldingen worden niet standaard gevolgd.
  Het is als met zoveel software: in plaats van nieuwe functies te bedenken zouden de ontwikkelaars er goed aan doen er eerst voor te zorgen dat alles wat er al in zit goed werkt.

 • Monique

  1 september 2012 om 7:04

  Waar kan je die applicatie vinden?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!