30 augustus 2012

10.810.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 17)

In de OS X versie van notities is het mogelijk om hyperlinks, foto’s en andere bijlage toe te voegen. Voorlopig worden de bestanden nog niet weergegeven in iOS 5. Daarnaast is het mogelijk om met behulp van een dubbelklik een notitie individueel weergeven op het scherm.

Net zoals in Launchpad en in iOS is het mogelijk om de widgets in het dashboard te groeperen in een map. Dit gaat op dezelfde manier als in iOS en Launchpad. Selecteer een widget en sleep deze op een andere widget, automatisch zal er een nieuwe map worden aangemaakt.

Wanneer je in de Agenda applicatie meerdere uitnodigingen hebt ontvangen voor afspraken kun je deze snel en eenvoudig allemaal accepteren en toevoegen aan je persoonlijke agenda. Open het pop-up venster voor de uitnodigingen en houdt de option⌥-toets ingedrukt. De optie 'Accepteer' zal veranderen in de optie 'Accepteer alles'. Door hier éénmaal op de klikken worden alle uitnodigingen automatisch geaccepteerd en toegevoegd.

Wanneer je in het bezit bent van meerdere Macs met Mountain Lion is het handig om ‘iCloud tabbladen' te gebruiken. Met deze functie is het mogelijk de geopende tabbladen te synchroniseren met andere Mac’s en iOS 6 apparaten. Wanneer je bijvoorbeeld 3 tabbladen hebt geopend op je werk is het mogelijk dankzij iCloud-tabbladen om die geopende tabbladen te synchroniseren met je Mac thuis. Met één druk op de iCloud knop in de knoppenbalk kun je snel de geopende tabbladen weergeven.

Wanneer je regelmatig gebruik maakt van Launchpad is het handig om een toetscombinatie te activeren. De meeste toetsenborden van afgelopen jaar hebben al een speciale Launchpad-toets. Wanneer je deze dus niet hebt kun je makkelijk zelf een toetscombinatie toevoegen. Ga hiervoor naar:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord ▸ Toetscombinaties. Klik vervolgens op 'Launchpad en Dock' en voer een gewenste toetscombinatie in bij de optie 'Toon Launchpad'. Deze tip werkt ook in OS X 10.7.

Meer tips over Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!