24 april 2015

iOS 8Vier handige tips voor de Berichten applicatie

berichten icoon iOS

De berichten applicatie heeft in iOS 8 veel kleine maar ook een aantal grote nieuwe features gekregen. Na 7 maanden iOS 8 te hebben gebruikt kan het goed zijn dat je ze al hebt ontdekt of dat je ze bent vergeten. Hieronder vind je vier handige tips voor de berichten applicatie terug die iedere iOS 8 gebruiker moet weten.

Niet storen

Berichten sturen met vrienden al dan niet in een groep is leuk, maar als je er tal per minuut ontvangt is het iets minder leuk. Gelukkig kun je de meldingen per gesprek beheren en uitschakelen. Dan ontvang je wel de berichten, maar krijg je er geen visuele melding van. Ook zal er geen geluid worden ontvangen en licht je iDevice niet op. Open een gesprek in de Berichten applicatie en tap (tik) bovenin op 'Details', schakel hier de optie 'Niet storen' in.

meldingen-gesprek

Tijdsaanduiding

Via de berichten applicatie kun je SMS- en iMessage berichten ontvangen, helaas wordt de tijd alleen weergegeven bij het begin van een ‘nieuw gesprek’. Toch is het mogelijk om de tijd van elk bericht te bekijken. Open een gesprek, veeg met één vinger naar links en de tijd komt te voorschijn. Zo weet je precies wanneer je een bericht hebt verstuurd en wanneer iemand heeft geantwoord.

Oude berichten en bijlagen verwijderen

Vanaf iOS 8 kun je automatisch je bewaarde berichten en de bijhorende bijlagen laten verwijderen na een verloop van tijd. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Berichten ▸ Bewaar berichten. Vervolgens heb je hier de keuzen tussen 30 dagen, 1 jaar of permanent.

verwijder-automatisch

Locatie delen

Je kunt ervoor kiezen om de huidige locatie te delen met een gesprekspartner. Vervolgens kan deze zien waar jij je op dat moment precies bevindt. Open de berichten applicatie en tap in een gesprek bovenin op de optie 'Details'. Via de knop ‘Stuur mijn huidige locatie’ kun je onmiddellijk jouw exacte locatie van dat moment delen. Daarnaast kun je ervoor kiezen dat de contactpersoon voor een langere tijd je locatie kan raadplegen. Tap hiervoor op ‘Deel mijn locatie’ en kies tussen ‘Deel één uur’, ‘Deel tot vannacht’ of ‘Deel voor altijd’. Het delen van je locatie kun je ook instellen via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Deel mijn locatie .

Meer tips voor de berichten applicatie lees je in ons iOS 8 tips archief

Meer over Berichten kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!