17 juli 2015

WATCHVijf accessoires voor je nieuwe Apple Watch

apple watch leatherloop

Sinds vandaag is de Apple Watch te koop in Nederland, dat is fantastisch en de komende weken kun je een hoop leuke en handige Apple Watch tips verwachten hier op appletips, deze vind je hier terug.

Apple gebruikers zijn dol op gadgets en accessoires voor hun prachtige producten, de Apple Watch kent ook al een hoop leuke, handige en mooie accessoires. We hebben vijf producten uitgelicht en getest die de moeite waard zijn om eventueel te kopen.

Apple Watch Stand van Spigen

Wie een stalen of gouden Apple Watch heeft bemachtigd krijgt een prachtig doosje die je kunt gebruiken om ’s nachts je Apple Watch in op te laden, de sport uitvoering heeft dit niet. De Apple Watch Stand van Spigen kan een mooie uitkomst zijn, door de 45º hoek en aluminium behuizing past de stand prima bij het design van de Apple Watch. Druk de magnetische oplaadkabel in de Spigen stand en werk de kabel weg, vanaf dat moment kun je de Apple Watch op je stand bevestigen, deze zal 'hangen' en blijft op zijn plaats zitten door de magneet. De ideale manier om je Apple Watch veilig op te laden, hierdoor neemt hij ook weinig ruimte in beslag. De magneet is sterk genoeg, maar de Apple Watch kan wel nog 'ronddraaien'. Hij valt er gelukkig niet zomaar af, maar een verkeerde beweging kan dit wel veroorzaken.

Spigen stand Apple Watch

De Spigen Apple Watch Stand is geschikt voor alle modellen, klik hier voor meer informatie over de Spigen Apple Watch Stand of om hem aan te schaffen.

Screenprotector van Olixar

Het scherm van de Apple Watch is zo ontworpen dat krassen geen kans maken, tenminste bij de stalen en Edition uitvoering. Het scherm van deze Apple Watch is van saffierglas, bijna net zo sterk als diamant en de kans op krassen is erg klein. Eerder testen wijzen dit ook uit, klik hier voor meer info. De sporteditie van de Apple Watch is voorzien van Ion-X-glas, dit is te vergelijken met het scherm van de iPhone, maar dan net iets sterker. Deze kan echter wel krassen oplopen, wil je jouw Apple Watch beschermen tegen krassen dan kun je gebruikmaken van een screenprotector.

Wij hebben de screenprotector van Olixar getest, dit is een dunne screenprotecor die de helderheid en contrast van het scherm niet aantast. Nadeel aan deze screenprotector is dat deze niet het volledige scherm bedekt, dit komt door de afgeronde hoeken van de Apple Watch. De Olixar screenprotector bedekt dus enkel de bovenkant van het scherm, dit is op dit moment de beste bescherming. Er zijn fabrikanten die beloven je volledige Apple Watch te bedekken, echter lijkt dit in praktijk niet te werken en komt de screenprotecor al snel los.

screenprotector Apple Watch

De screenprotecor is geschikt voor alle modellen, wel moet je een 38mm of 42mm uitvoering kiezen. Klik hier voor meer info of om de screenprotecor te bestellen.

Apple Watch band adapter

Apple heeft verschillende Apple Watch bandjes in hun assortiment, maar het kan zijn dat je jouw stijl niet weet te vinden, dan is een Apple Watch band adapter de ideale oplossing. Deze adapter zorgt ervoor dat je alle beschikbare horlogebandjes kunt koppelen aan je Apple Watch. De adapter is eigenlijk niet meer dan de aansluiting die Apple gebruikt voor bandjes, aan deze adapter kun je de meeste horloge bandjes koppelen.

De adapter is zoals een gewoon horloge bandje eenvoudig aan te sluiten, via de meegeleverde schroevendraaier kun je de bandjes bevestigen aan de adapter. De mogelijkheden zijn hierdoor eindeloos en naar onze mening toch wel een must-have voor degene die graag varieert maar niet alle Apple bandjes wilt kopen.

Apple Watch adapter bandjes

De Apple Watch adapter van Olixar is geschikt voor alle modellen, wel moet je een 38mm of 42mm uitvoering kiezen. Klik hier voor meer informatie of om hem aan te schaffen.

Spigen Thin Fit Apple Watch case

Het scherm van de Apple Watch is sterk, de behuizing is dat ook, maar een kras kan altijd optreden. De Apple Watch blijft een gebruiksvoorwerp, de stalen variant van de Apple Watch heeft snel last van krassen. Deze vallen nauwelijks op, maar kunnen als storend worden ervaren. Het klinkt vreemd, maar je kan je Apple Watch voorzien van een case, we hebben de populaire Spigen Thin Fit case getest.

De case is extreem dun en past goed rond je Apple Watch, de bevestiging is eenvoudig, je 'klikt' hem er gewoon op. De case geeft je een goede bescherming van je Apple Watch tegen krassen en stoten, alleen is de vraag vind je het mooi? Dat is iets wat je zelf moet beslissen, wel is het handig een case te hebben wanneer je extreme omstandigheden gaat opzoeken.

Spigen Apple Watch thin case

De Spigen Thin Fit is geschikt voor alle Apple Watch modellen en is verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart en goud, wel moet je een 38mm of 42mm uitvoering kiezen. Klik hier voor meer informatie of om hem aan te schaffen.

Lederen Apple Watch band van Olixar

Apple beschikt over veel Apple Watch bandjes, alleen zijn ze duur. De goedkoopste kost al €59 en kunnen oplopen tot €499, gelukkig zijn er al wat fabrikanten die hun eigen Apple Watch bandjes op de markt brengen. We hebben een lederen Apple Watch band van Olixar getest, deze kun je net zoals de bandjes van Apple via dezelfde wijze bevestigen aan je Apple Watch.

De band ziet er mooi en klassiek uit, volgens de fabrikant is de band vervaardigd uit echt leer, echter is deze wel stukken dunner dan een uitvoering van Apple. Zo krijg je al snel plooien en gaat de band (bol staan) buigen bij de sluiting, echter is het wel een prima en degelijk exemplaar voor de prijs van slechts €35. Bijkomend voordeel, wanneer je deze band aanschaft heb je onmiddellijk ook al een band adapter, met de bijgeleverde schroevendraaier kun je de band verwijderen van de adapter en vervangen door een ander exemplaar.

Apple Watch leather strap

De Apple Watch band van Olixar is geschikt voor alle Apple Watch modellen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wel moet je een 38mm of 42mm uitvoering kiezen. Klik hier voor meer informatie of om hem aan te schaffen.

Mobilefun.nl, bedankt voor het beschikbaar stellen van de Apple Watch accessoires ter review.Reacties


 • jasper050

  17 juli 2015 om 11:21

  Ik vind die Watch Stand wel mooi, maar je hebt er niks meer aan als je met software 2.0 de Watch kunt draaien en als wekker gebruikt.

 • Ralph

  17 juli 2015 om 15:51

  Vind het sowieso niets die watch loop je de hele tijd naar je pols te kijken en je smartphone en volgens mij moet je behoorlijk goede ogen hebben om alles te kunnen lezen. Alleen maar bezig met informatie binnen krijgen….

 • Biggy

  17 juli 2015 om 23:15

  @Ralf
  Echt weer een reactie van iemand uit de categorie ‘wat een boer nie kent da vreet die nie’
  Pas als je er één hebt kunnen gebruiken voor minimaal één dag ná een paar uur proberen en spelen mag een oordeel hebben.
  Na 5 weken bezit kan ik je zeggen dat je reactie totale onzin is.

 • Biggy

  17 juli 2015 om 23:17

  On topic:

  Een screen protector?
  Een case?!?

  Je zou hem ook in de originele verpakking kunnen laten zitten en vooral niet dragen…

 • Gem

  20 juli 2015 om 11:45

  AppleWatch (sinds 1 maand in gebruik) vind ik top; hoef niet steeds mijn iPhone uit de zak te halen. Nadeel vind ik dat hij slecht afleesbaar is buiten (in de zon), net als de iPhone en MacBook trouwens!! En oplichten van scherm zou wel iets sneller mogen!
  Hoesjes geven nog meer krassen weet ik uit ervaring met de iPhone, want er gaat van alles tussen zitten.

 • Silvia

  17 december 2015 om 16:27

  De spigen bandjes en accessoires vindt ik alsnog aan de prijzige kant. Ik heb nu sinds 2 maanden mijn Apple watch en ben er tevreden over alleen de belachelijke prijzen van de bandje vindt ik niks. Heb leren bandje gezocht in China maar is niet echt geweldige kwaliteit. Gebruik nu een leren bandje van Kakapi zit prima en een stukkie goedkoper. De standaar van spigen is wel mooi die zou ik wel willen hebben.

Een reactie toevoegen: