7 maart 2013

Vijf kleine wijzigingen in iOS 6 (Deel 8)

iosiPhoto iOS

Om meerdere foto’s te openen en te bewerken in de iOS iPhoto applicatie selecteer je in de navigatiekolom één foto vervolgens kun je een tweede foto openen door gedurende enkele momenten de foto te selecteren. Automatisch zal de foto worden geopend, dit kun je herhalen om meerdere foto’s te selecteren.

Klok applicatie

In de wekker applicatie is het nu mogelijk om een wekker in te stellen en deze te herhalen op verschillende dagen. Hierdoor kun je dus op werkdagen je wekker standaard om bijvoorbeeld 07.30 uur instellen. Open hiervoor de klok applicatie en tap op het tabblad ‘Wekker’.

Voeg vervolgens een nieuwe wekker toe met behulp van het plus-icon rechtsboven. Voer een gewenste tijd en geluid toe en tap op de optie ‘Herhaal’. Hier is het mogelijk verschillende dagen te selecteren, wanneer je een dag selecteert zal de wekker op deze dag afspelen. Het is mogelijk om meerdere dagen te activeren. Tap na het selecteren op ‘Terug’ en bevestig door ‘Bewaar’ te selecteren. De wekker is nu ingesteld voor de jou geselecteerde dagen.

wekkerherhalen

Geluidsniveau Siri

Siri heeft een ander geluidsniveau dan de standaard geluiden in iOS. Om het geluidsniveau van Siri aan te passen dien je Siri te activeren door de thuisknop gedurende enkele momenten in te drukken tot het Siri geluid klinkt. Pas vervolgens het geluidsniveau aan met behulp van de volumeknoppen aan de zijkant van je iDevice. Met behulp van de volume indicator kun je het geluidsniveau bepalen. Dit geluidsniveau blijft actief tot je hem opnieuw handmatig wijzigt.

Niet Storen

Wanneer je de ‘Niet storen’ functie inschakelt kun je een melding, telefoongesprek of bericht ontvangen zonder dat je iDevice zal oplichten, geluid maken of trillen. Je kunt de functie activeren in het instellingen menu maar ook inplannen. Open hiervoor de ‘niet storen’ voorkeuren via Instellingen ▸ Berichtgeving ▸ Niet storen. Schakel de optie ‘Gepland’ in en selecteer een ‘Van’ en ‘Tot’ tijd om aan te geven dat je tussen deze tijden niet gestoord wilt worden. De ‘niet storen’ optie zal dan automatisch op het ingestelde uur worden ingeschakeld.

nietstorenplannen

Panoramafunctie

Met behulp van he iPhone is het nu mogelijk om prachtige panorama foto's te maken. Om de Panorama-functie te activeren open je naar de Camera-applicatie en tap je bovenin op de knop ‘Opties’. Selecteer vervolgens de optie ‘Panorama’. Richt je iPhone naar de fotolocatie en tap op het camera icon. Verplaats nu in een vloeiende beweging de iPhone van link naar rechts. Het kan natuurlijk voorkomen dat je een panorama wilt maken van rechts naar links.

Wanneer je dit wilt doen kun je vrij eenvoudig de panorama-functie omdraaien door éénmaal te tappen op de panoramabalk. Hierna kun je een panorama maken van rechts naar links.

Meer tips over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


 • Sjoerd de Bruin

  9 maart 2013 om 15:23

  Het herhalen van de wekker op bepaalde dagen was toch al langer beschikbaar?

 • Roel

  10 maart 2013 om 17:47

  Sterker nog, die functie zat al in iOS 2.0!

 • Aster Schepens

  10 maart 2013 om 17:56

  Bleih ik wil Siri in het Nederlands! En inderdaad dat van die wekker kon al veel langer.

Een reactie toevoegen: