5 december 2012

Vijf kleine wijzigingen iTunes 11 (Deel 2)

Albumillustraties ophalen:

In iTunes 10 was het mogelijk om missende album-illustraties automatisch door iTunes te laten zoeken en deze toe te voegen aan het album. Deze handige optie is helaas verdwenen in het 'geavanceerd'-menu van iTunes 11.

Vanaf nu kan automatisch ontbrekende informatie, waaronder de album-illustraties, worden bijgewerkt van een bepaald album. Hier voor dien je de optie 'Deel informatie over uw bibliotheek met Apple' te activeren via iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Store.

Soort media:

Wanneer je video's toevoegd aan je iTunes bibliotheek kun je deze onderverdelen in verschillende categorieën. Voobeelden hiervan zijn: TV-programma's, Muziekvideo, enzovoorts. In iTunes 11 is hier een extra optie bijgekomen genaamd 'Thuisvideo'. Deze kun je activeren door een video te selecteren en vervolgens de toetscombinatie cmd⌘ + i uit te voeren om het info-venster te openen. Selecteer hier het tabblad opties en selecteer bij 'Soort media' de optie 'Thuisvideo'.

Batterijpercentage:

Wanneer je een iPad, iPhone of iPod koppelt aan iTunes met behulp van de USB-kabel is het mogelijk om onmiddellijk de exacte status van je batterij te bekijken. Deze wordt nu weergeven in het overzicht en bij de snelle apparaten weergave.

Geen zoekresultaten:

Met behulp van het zoekveld kun je snel en eenvoudig zoeken in je eigen iTunes-bibliotheek. Wanneer er geen zoekresultaten worden gevonden is het mogelijk om onmiddellijk deze zoekopdracht te bekijken in de iTunes Store. Klik hiervoor op de knop 'Zoek in iTunes Store'.

Downloadvenster:

Wanneer je muziek, film, applicaties, enzovoorts downloaden via iTunes of vanuit iTunes Match worden deze weergegeven in een nieuw downloadvenster. Deze kun je terugvinden door rechts naast de zoekbalk te klikken op de downloadknop. Deze kun je herkennen aan het zwarte rondje met een pijlomlaag. Let op deze is enkel zichtbaar waneer er content gedownload wordt.

Meer tips over iTunes 11 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ro

  5 december 2012 om 11:03

  Top!

 • Robin Heerooms

  5 december 2012 om 12:27

  In 10 was het mogelijk om de muziekbieb op je iPhone/iPod te openen in een apart venster. Was makkelijk om heen en weer te kunnen switchen en te kunnen kijken welke muziek er al op staat. Weet iemand of dit in 11 ook nog mogelijk is? Als je nl nu switched dan springt ie terug naar de eerste artiest en moet je weer opnieuw zoeken.

 • JohnB

  5 december 2012 om 14:20

  HELEP
  Ik heb de tip van Wesley opgevolgd om op een externe schijf een 2e bibliotheek aan te maken, dmv Option toets ingedrukt te houden en dan iTunes te openen. Ik kreeg het scherm met de keuze om een nw bibliotheek aan te maken en dat heb ik ook gedaan.
  Maar hoe krijg ik nou mijn vorige bibliotheek weer terug ik kan hem nergens vinden er zitten wel 20.000 nummers in.

 • maced2

  6 december 2012 om 22:59

  waarom werkt het minimaliseren niet meer sinds de update naar 11 ?
  Mis dit wel zeg,dat geneuzel op het – klikken….windhoos gevoel

  iemand hier al een oplossing voor ?

 • AnnaM

  12 december 2012 om 20:08

  Wij missen de afbeeldingen van “Huidig Onderdeel” onder de bibliotheek in het beginscherm. Hoe krijgen we dat terug?

 • Robbert

  16 december 2012 om 2:23

  Hoe kan ik de albumcover van mijn muziek linksonder in het scherm van iTunes weer terug krijgen? In de vorige iTunes versie kreeg je linksonder altijd een kleine albumcover te zien als je muziek selecteerde, deze is nu verdwenen? Ik kan hem nergens meer vinden, dus ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen!

 • marcel

  28 februari 2013 om 11:13

  Wat is lastig vindt is bij het aanklikken van een album of artiest, je bij het terug klikken weer helemaal boven aan de lijst van albums of artiest komt.
  Ik wil uitkomen waar ik was.
  Weet iemand hoe je dit in kan stellen?

 • marcel

  28 februari 2013 om 11:13

  “wat ik lastig…”

 • Maria Breiding

  8 februari 2014 om 13:28

  Voorheen kon ik in iTunes, middels cmd + i, de naam van een track wijzigen, nu heb ik die optie niet meer. Wie help mij. Soms, als ik klik op de titel, krijg ik de mogelijkheid om de naam te veranderen, maar heel vaak ook niet. Ik vond cmd + i prima werken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!