4 april 2017

Vijf iPhone games die schitteren in hun eenvoud

App Store iOS logo

Snakes, één van de eerste games voor je mobiel, was briljant in zijn eenvoud en vrijwel iedereen heeft het vroeger wel eens gespeeld. Met de introductie van de smartphones, hebben de mobiele games zich razendsnel ontwikkeld en in plaats van een simpele zwarte lijn over je scherm manoeuvreren kun je nu hele werelden ontdekken. Daarom vallen sommige mobiele games nu vallen juist op doordat ze schitteren in hun eenvoud. We hebben er vijf voor je op een rijtje gezet.

Monument Valley

Het zou een gemis zijn om een lijst van artistieke games samen te stellen, zonder melding te maken van Monument Valley. Elk level van dit prachtige spel is een waar kunstwerk, geïnspireerd door de optische illusies van Escher. Je leidt de stille prinses Ida door een wereld vol fantastische architectuur en speelt met perspectieven om puzzels op te lossen, terwijl op de achtergrond rustgevende muziek klinkt. De game werd bekroond met vele awards, waaronder de Apple Design Award en iPad Game of the Year.


Never Alone: Ki Edition

Never Alone vertelt het verhaal van het Inuit-meisje Nuna en haar poolvos Fox. Het stel doorkruist het onherbergzame landschap van Alaska om de oorzaak van de sneeuwstorm die het continent teistert te ontdekken. De game is ontwikkeld in samenwerking met de Inuit en het verhaal is gebaseerd op één van hun legendes die van generatie tot generatie verteld wordt. Je kunt zowel Nuna als Fox besturen, maar de kracht van de game zit in de prachtige graphics en het verhaal, dat in de traditionele Inuit-taal verteld wordt.


Creatures Such As We

De bovenstaande games hebben een plek in deze lijst weten te bemachtigen vanwege hun buitengewone graphics of soundtrack. Bij Creatures Such As We ontbreken beide, desondanks hoort ook deze in dit rijtje thuis. De game draait volledig om tekst, waarbij je eigen fantasie wordt gestimuleerd. In het verhaal ben je een gids op de maan en je leven bestaat uit het spelen van computerspellen en het rondleiden van nieuwe bezoekers. Wanneer je gasten de ontwerpers blijken te zijn van één van de games die je gespeeld hebt, heb je de kans om het einde van het spel te wijzigen.

Alto’s Adventure (Free)

Van een ski-game zonder verhaal verwacht je waarschijnlijk weinig creativiteit. Alto’s Adventure bewijst echter het tegendeel. In deze automatische runner ski je eindeloos door prachtig minimalistische landschappen, terwijl je omgeving en de weersomstandigheden telkens veranderen. Met de bijpassende soundtrack, waan je je in een schitterende fantasiewereld.

Nightgate

De kracht van Nightgate zit niet in de complexiteit en realistische graphics, maar juist in de minimalistische stijl en eenvoudige gameplay. In de futuristische puzzelgame navigeer je door een computernetwerk, terwijl je vijanden ontwijkt en de digitale wereld om je heen ontdekt. Een rustgevende game met een bijna hypnotiserende soundtrack.

Al deze games zijn verkrijgbaar in iOS App Store. Heb je meer iTunes tegoed nodig? Ga dan naar Startselect, waar je eenvoudig je iTunes kaart online koopt en direct de code op je beeldscherm te zien krijgt. Zo heb je geen creditcard nodig om aan je account te koppelen.


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!