2 januari 2011

Vijf tips voor iPhoto ’11

1. In iPhoto '11 kun je met behulp van de zoekbalk, linksonder in het iPhoto venster zoeken op tags in je foto bibliotheek. Als zoekopdracht kun je ook gebruik maken van het camera type waarmee de foto's zijn gemaakt, bijvoorbeeld: Canon, D7000, iPhone 4, etc.

2. Vanaf de recentste update van iPhoto '11 (v9.1.1) is het weer mogelijk om een foto met behulp van het standaard OS X Mail programma te versturen, zonder dat je hierbij gebruik moet maken van een sjabloon. Ga naar iPhoto ▸ Voorkeuren ▸ E-mail foto's via en selecteer de optie: 'Mail'. Je krijgt toegang tot de e-mail optie via het 'deel'-icoon rechtsonder in het iPhoto venster.

3. Snel je foto's op een CD of DVD branden? Selecteer de foto's, event of slimme map en gebruik de iPhoto menu optie: Deel ▸ Brand. De foto's worden als een foto bibliotheek op de CD of DVD gebrand, hierdoor zijn ze heel eenvoudig op een andere Mac met iPhoto '11 te importeren.

4. Je kunt in iPhoto '11 heel eenvoudig foto's toevoegen aan een Album, Dia voorstelling, Fotoboek, Kaart en Kalender. Selecteer een aantal foto's of een album en gebruik de 'Voeg toe'-knop rechtsonder in het iPhoto venster.

5. Als je een foto uit je foto bibliotheek verwijdert dan wordt deze niet definitief verwijderd maar verplaatst naar de prullenmand binnen iPhoto. Vaak wordt dit vergeten en bevat de prullenmand een enorm aantal foto’s. Klik met je rechtermuisknop in de linker kolom op ‘Prullenmand’ van en selecteer de optie ‘Leeg prullenmand’ of maak gebruik van de knop rechtsboven in het iPhoto '11 venster.Reacties


 • Rene

  2 januari 2011 om 12:04

  Bedankt voor tip 2. Ik had bijna weer iphoto ’09 terug willen zetten maar nu hou ik ’11 er nog op.

 • ML

  2 januari 2011 om 12:29

  Tip 5. “Als je een foto uit je foto bibliotheek verwijder!T! dan wordt deze niet definitief verwijderd…”

  Wel ff opletten als je schrijft, sni de eerste keer…

 • Christiaan

  2 januari 2011 om 14:25

  @ML

  Schrijf anders zelf eens een stukje. Met je “sni”, doe het dan zelf ook goed en typ “Het is niet de eerste keer dat je een grammaticale blunder begaat”.

 • Richard IJzermans

  2 januari 2011 om 14:29

  @ML – @Christian: Relax jongens het is al gepast! :)

 • Tony

  2 januari 2011 om 14:32

  @ML

  Beetje flauw om over d’s en t’s te gaan zeuren inderdaad…

  Ontopic:
  Maar goed, verder nuttige tips, ik kende ze nog niet allemaal.

 • leo van halem

  2 januari 2011 om 18:47

  Na de update van 11 zie ik onderin bij email verzenden maar 1 waarde van de te versturen foto, ook al geef ik een andere kwaliteit aan; bijv. geoptimaliseerd is even groot als standaard…klopt dat?

 • Ruud

  2 januari 2011 om 22:56

  Mag ik hier een vraag over iPhoto stellen?

  Een vraag waar men bij iCentre, Apple store Londen en de helpsite van Apple nee op moest zeggen. Misschien weet iemand hier een oplossing. Als ik mappen op mobile me zet, kan ik die mappen on line wel in een andere volgorde schuiven, maar in iPhoto 11 niet. In de vorige versie wel.

 • Erik Roest

  8 januari 2011 om 13:28

  Dank voor de tips, vooralsnog ben ik nog niet blij met de nieuweversie: de oudeversiehadde mogelijkheid om fullscreen foto’s te bekijke zonder gebruik te make van de diavoorstelling. Bij iPhoto 11 blijft de balk onderin in beeld. Is er een mogelijkheid om deze te verbergen? Ook heb ijk de indruk dat de scherpte minder wordt bij diavoorstelling. Delen mensen deze ervaring en heeft iemandeen oplossing?

 • Erik Roest

  8 januari 2011 om 13:34

  Excuses voor de haperingen in de tekst: ik ben ook niet 100% tevreden over het toetsenbord van mijn 2007 MacBookpro :-). Verder wel een tevreden Mac gebruiker!!!

 • lidwien

  30 juni 2012 om 18:44

  hoi

  Ik heb iphoto 9 en ilife 11 geupgrade. ik wil de prullenbak van iphoto legen, ik zie daar maar 6 foto’s. Klik ik op ‘ legen’ dan vraagt hij of ik 33.000 foto’s wil verwijderen; dat zijn er precies zoveel als mijn bibliotheek; dus dat durf ik niet. Hoe zit dit?

 • Jo.Franck

  21 juli 2012 om 16:11

  Wie kan mij vertellen hoe ik een diashow vanuit iphoto naar een dvd kan branden , die vervolgens op een dvd speler/ tv kan afgespeeld worden?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!