2 januari 2011

AirPDF: PDF’s streamen met behulp van AirPlay

Met de AirFlick tool van Erica Sadun is het mogelijk om foto's, audio- en videobestanden zonder tussenkomst van iTunes te streamen naar een Apple TV 2G of een andere Mac waarop AirPlayer actief is.

Erica heeft niet stil gezeten een heeft een 'addon' bedacht voor AirFlick. Met de tool AirPDF kun je zoals de naam al doet vermoeden een PDF bestand streamen naar je Apple TV 2G of Mac met AirPlayer. Een PDF handleiding naar je Apple TV streamen is waarschijnlijk niet echt de bedoeling, een als PDF geëxporteerde Keynote presentatie geeft natuurlijk wel een hoop mogelijkheden.

Om gebruik te kunnen maken van AirPDF heb je AirFlick 0.15 nodig. Start als eerste AirFlick en daarna de AirPDF tool. Selecteer met behulp van de AirPDF menuoptie File ▸ Open een PDF bestand en deze zal direct verschijnen op je Apple TV 2G. Met behulp van de pijl iconen kan je een 'slide' voor- of achteruit gaan.

Onderwater is AirPDF niets meer dan een conversiescript dat de PDF pagina's omzet naar separate JPEG afbeeldingen. Na de conversie worden de afbeeldingen één voor één gestreamd naar de Apple TV 2G via het AirPlay protocol. Door deze conversie ontstaat er enige vertraging in het weergeven van de slides.

AirPDF en alle overige AirPlay tools kun je downloaden op Erica's website:

http://ericasadun.com/ftp/AirPlay/

Erica's demonstratie video van AirPDF:
httpv://www.youtube.com/watch?v=qAdhl_nDqCcReacties


Een reactie toevoegen: