3 januari 2011

NieuwsDe MediaMarkt MacBook aanbieding…

MediaMarkt (je weet wel van die verschrikkelijke reclames) heeft deze week de witte MacBook in de aanbieding voor € 899, dat is € 100 goedkoper dan de reguliere verkoopprijs in de online Apple Store en bij de Apple resellers. Volgens de specificaties betreft het de MacBook met het Apple typenummer MC516N/A.

In de meeste gevallen zijn de Macs die met korting worden aangeboden bij de MediaMarkt niet van het laatste nieuwe type. Dit lijkt echter nu wel het geval te zijn. Wanneer je namelijk in de Nederlandse online Apple Store kijkt dan heeft de witte MacBook het zelfde typenummer.

MediaMarkt geeft op hun eigen website slechts summiere informatie over de MacBook:

• Apple MC516N/A
• Intel Core Duo P8600 (2.4 Ghz, 3MB L2 Cache, 1066 Mhz FSB)
• 2 GB Werkgeheugen

Wil je een MacBook aanschaffen dan is het natuurlijk heel aantrekkelijk om deze nu met € 100 korting aan te schaffen. Op moment van schrijven verschijnt echter de melding "Dit artikel is tijdelijk uitverkocht" als je de MacBook wilt bestellen.

Op het moment dat je goede service wilt hebben na de aankoop van een MacBook, raad ik je aan om in plaats van de MediaMarkt gewoon een Apple Premium Reseller (APR) binnen te lopen. Maar dat is mijn persoonlijke ervaring…Reacties


 • Roy

  3 januari 2011 om 8:41

  Liever €100 duurder uit dan dat ik ‘m bij de MediaHark haal.

  K ga liever naar de Apple Store. Goede service.

 • Thijmen

  3 januari 2011 om 8:46

  Het lijkt aantrekkelijk tot dat je mac na een paar dagen het begeeft, dan kan de media markt niets voor je betekenen en apple premium reseller wel!

 • Benjamin

  3 januari 2011 om 8:50

  Ik wil even mededelen, dat het service personeel bij de MediaMarkt echt wel op de hoogte is hoe problemen afgehandeld horen te worden, en wat de wettelijke garantie bepalingen zijn. En als je MacBook, iMac, iPad of iPod stuk gaat na een jaar dat je beter bij een MediaMarkt kan zijn dan bij een apr.

 • patricia

  3 januari 2011 om 9:10

  Nee,ik ga liever naar de applestore.

 • Flag

  3 januari 2011 om 10:05

  “Dit artikel is tijdelijk uitverkocht”…
  Lijkt wel op de reclame van het kruitvat in het verleden. Een hele mooie aanbieding doen, en deze dan vervolgens niet waarmaken.
  Voor een i-Product liever naar een APR gaan zou ik zeggen.

 • Joop

  3 januari 2011 om 10:31

  Waarom iedereen toch zo voor de Apple store is begrijp ik echt niet. In mei de 27″ imac gekocht bij de Apple Store in Den Haag. Op zaterdag middag 5 uur.
  Kom thuis en na een paar uur, tientallen kapotte pixels. Maandag gebeld naar de Apple Store, ja jammer meneer, u moet maar contact op nemen met Apple. Ik vertellen dat ik dat een slechte service vond, maar het was onzin om naar hun terug te gaan, ze konden mij niet helpen, ik moest Apple bellen.Contact opgenomen met Apple, ik moest de Imac maar naar Woerden brengen, daar werd hij gerepareerd, maar beter was het een Apple Care te nemen van 240 euro. Kreeg ik drie jaar garantie, daar zou alles onder vallen, en werd mijn Imac ook gehaald. Na mijn ervaring kocht een vriend van me een Apple notebook bij de Mediamarkt, ook hij had dode pixels, 3 ja inderdaad 3, hij ging naar de servicedienst en kreeg gelijk een andere mee. Geen enkel probleem. Mijn echtgenote wilde een Air, wij op de eerste dag van verkoop naar de Premium seller in Zoetermeer. Daar stonden drie personeelsleden met elkaar te praten. Wij informeren af ze de Air al in huis hadden, en jawel die hadden ze. Op de vraag of we hem konden bekijken en mijn vrouw wil graag “voelen” hoe het toetsenbord aan voelt, niet onbelangrijk, vertelde men dat ze nog ingepakt stonden, en men niet van plan was om er op dat moment een uit te pakken, tenzij ik er ZEKER een kocht, ik moest in de namiddag maar terug komen, dan was er een uitgepakt. Hoeveel moeite kan het kosten ? Ik heb een hele discussie gevoerd over SERVICE, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een hoop geschreeuw, waarbij ik me behoorlijk geschoffeerd voelde. “Je zal maar zulk personeel hebben” Uiteraard de volgende dag bij de Media Markt gekocht.

 • Paul

  3 januari 2011 om 11:45

  Ik heb op black fryday (26-11-2010) mijn Imac 27 inch gekocht bij de MediaMarkt.Geen enkele Apple Store ging mee met de kortingen die online gegeven werden op Imacs,alleen online was de korting bij een bestelling te verkrijgen. Mediamarkt leverde die dag gewoon alle apple artikelen met kortingen. Komt nog bij wat de meeste mensen niet weten dat Mediamarkt wel gewoon 2 jaar garantie geeft op het aangekochte, 1 jaar via apple zelf, en het 2 jaar via Mediamarkt. Dit uiteraard zonder het dure apple careplan.
  Mag het dan wel allemaal onpersoonlijk wezen deze bulk verkoop in dit soort winkels,het uiteindelijke resultaat voor de consument is Top.
  Ook de voorlichting bij aankoop is prima.

 • Guus

  3 januari 2011 om 11:49

  APR’s zijn zeker NIET beter dan een MediaMarkt.
  Ik had in den beginne ook het idee dat je beter bij een APR kon zijn dan een MediaMarkt..Waar die gedachte vandaan komt: geen idee!
  Ik heb meerdere ervaring met vooringenomen, ‘Viktor en Rolf’ designbril figuren @APR’s die me doodleuk verkeerd voorlichten en/of totaal geen kennis hebben van de producten die ze verkopen. De enige service die ze lijken te hebben (verkopen?) is AppleCare; werkelijk een schande!
  Of ik bij mijn Mac Pro van +3000,- Euro ook nog AppleCare wil. Pardon?
  Bij een dergelijk product zou de APR/winkel gewoon die garantie op zich moeten nemen voor een termijn van 3-5 jaar. Dat zou ik service noemen.
  Maar nee, was niet over te praten.
  Dan kan het 1000 keer beleid zijn van Apple maar daar heb ik als klant niks mee te maken. Ik koop iets bij een APR niet bij Apple! Maak van de garantie niet mijn probleem, zoek dat als APR met Apple uit.
  Kortom mijn centen zien de APR’s niet terug, koop mijn Apple spullen overal behalve daar.

  Ter nuancering, er zullen vast goede APR’s zijn maar ik ben er helaas nog niet een tegengekomen.
  Goede APR’s zijn in mijn ogen als kabouters; je weet dat ze bestaan maar je ziet ze nooit.

 • Casper

  3 januari 2011 om 14:10

  @Joop
  Dé Apple Store in Den Haag? Er zijn geen Apple Stores in Den Haag, deze heten Apple Premium Resellers en daarnaast zijn er meerdere APR’s in Den Haag, te weten iFactors in de Passage, LJS op de Lutherse Burgwal en de Media Markt in de Grote Marktstraat. Dus denk eens een keer na voordat je gaat lopen blaten.

 • jan

  3 januari 2011 om 14:32

  2.54Ghz?

  eerder 2.4Ghz

 • Jack

  3 januari 2011 om 15:18

  Niet eens met kritiek om Mediamarkt, sevice (ook voor Apple-produkten) is klasse (in elk geval Mediamarkt Bergen op Zoom)

 • SJ

  3 januari 2011 om 18:53

  @ Richard,

  Ik begrijp je stellingname niet helemaal. Kom het op de diverse andere fora ook vaak tegen.

  Laten we wel wezen, de Apple Shops in de MediaMarkt en Saturns zijn de enige winkels die onder Apple zelf vallen. Het is de retail-oplossing die het dichtst in de buurt ligt van de Apple Stores (die helaas nog niet in Nederland zitten). Het personeel in deze Shops is ook in dienst van Apple.

  http://www.apple.com/nl/buy/shop/

  Ik snap dat MediaMarkt bij sommigen geen goed imago heeft, maar qua service-level kunnen veel APR’s er vaak nog een puntje aan zuigen. (Spreek uit ervaring in deze)

  Maar, om een lang verhaal kort te maken, laten we eens ophouden met suggereren dat de Macs die de MediaMarkt en Saturns op voorraad hebben niet de recente types zijn, dat ze geen CTO-modellen kunnen leveren, of dat alle voorraad bestaat uit open dozen en import-modellen. Eenieder die wel eens iets heeft aangeschaft in een Apple Shop kan beamen dat dat niet klopt. Wilde dat eens de wereld uit helpen.

 • Joop

  3 januari 2011 om 19:25

  @Casper

  “Dus denk eens een keer na voordat je gaat lopen blaten.”

  Deze opmerking begrijp ik niet echt. Ik had het overigens over de Ifactor in Den Haag en Zoetermeer. Maar alle reacties lezend is mijn ervaring niet echt anders dan de andere reacties. Als ik dus alle reacties zou lezen als directie van APR’s , denk ik dat men zichzelf uit de markt prijst. En m.i.z. terecht.
  En Casper als je werkt bij een ARP zou ik mezelf maar eens opgeven voor een cursus klantvriendelijkheid.

 • Richard IJzermans

  3 januari 2011 om 19:32

  De reden van deze post is dat ik ontzettend veel vragen heb ontvangen over de MacBook aanbieding:

  * Is het wel het laatste type? (7x)
  * Ik kan hem niet bestellen, is het een lokkertje? (3x)
  * Hoe kan ik controleren of dit het laatste type is? (6x)
  * Is het verstandig om bij MediaMarkt te kopen? (5x)
  * Overig vragen m.b.t MediaMarkt en service (9x)

  Blijkbaar is er dus een wel degelijk een soort van wantrouwen tegen MediaMarkt.

  Mijn persoonlijke ervaringen met APR’s zijn stukken beter dan die met de MediaMarkt, maar zoals ik ook afsluit… dat is mijn persoonlijke ervaring!

 • SJ

  3 januari 2011 om 19:53

  @ Richard,

  Thx voor je snelle reactie. Snap het ergens ook wel. Persoonlijke klantervaringen bouw je snel op, en veranderen niet snel. Maar ze verschillen weer per persoon.

  Ter info, heb net gebeld met een vestiging. Ze hebben in de winkels nog gewoon voorraad, op de website is het wellicht uitverkocht, maar dat is dan weer een “vestiging” opzich.

 • Jelle

  3 januari 2011 om 21:28

  Wel €100,- goedkoper… Hier in Zweden is de concurrentie tussen de MediaMarkt en ElGiganten (waar ik werk) zo groot dat de prijzen voor de 516SA zelfs neer gaan tot rond de €600,-. Er wordt in de concurrentiestrijd heel veel geld verloren, vooral door de MediaMarkt, want marges zijn al minimaal bij de normale prijzen.

 • Stephan

  3 januari 2011 om 21:43

  Ik zelf vind de Media Markt een verschrikkelijke winkel, maar nog altijd beter dan de Ivizi in Maastricht. Accu van de laptop defect (van goed functionerend naar ineens niets meer doen), dat was geen slijtage. De eerste keer gebeurde dit mij binnen 1 jaar. Kreeg nieuwe accu. Tweede keer, exact zelfde probleem, na 1 jaar en 1 maand. De nieuwe accu was niet eens 3 maanden oud en bij Ivizi was niets meer mogelijk, behalve de volle mep betalen voor een nieuwe.

  Bij Media Markt gaan kijken voor nieuwe Mac, voorlichting door een medewerker van Apple zelf (die ook meer wist dan mensen bij Ivizi) en ook minder ‘verheven’ was. Deze zei mij dat ik bij de Media Markt gewoon 3 jaar garantie kreeg en gaf mij een folder mee. Verder adviseerde hij mij de Media Markt verzekering in plaats van Apple Care… waarom? Omdat bij die verzekering, die nagenoeg hetzelfde kost, ook valschade etc inbegrepen was. Toch wel handig met een laptop, vooral als het niets extra kost.

  Verder kon ik bij Media Markt de computer werkend zien en kijken of er dode pixels waren. Iets dat ik wel belangrijk vind bij die prijs. Bij Ivizi kon ik de laptop kopen en een paar dode pixels horen erbij. Ruilen niet mogelijk.

 • Benjamin

  4 januari 2011 om 7:35

  @ Richard

  De Media Markt is een echt wel veranderd qua service, ze hebben echt wel verstand van zaken. De Media Markt zit nu tien jaar in Nederland en is de laatste jaren zeker meer kwaliteit gaan leveren.

  Ook in bijna alle vestigingen is er een shop in shop van Apple te vinden. Dit houd in dat er een soort van eiland is in de winkel, dat met het officiele Apple interieur is ingericht en dat er iemand rond loopt van Apple zelf. Er is in Nederland nog geen officiele Apple store, maar in een hoop Media Markt vestigingen zit er eigenlijk al een officiele Apple store.

  Dus ik zou zeker bij de Media Markt m’n Apple producten aanschaffen, Ook een groot voordeel van de grotere vestigingen, bijvoorbeeld A’dam ArenA is de hoge voorraad die zij hebben van Apple producten. Bijna altijd alles op voorraad.

 • Stan

  4 januari 2011 om 17:14

  In Almere een Icentre en een mediamarkt. Icentre perfecte service. Mediamarkt ook perfecte service. Heb al diverse zaken die ik kocht na twee weken weer terug gebracht. O.a. Een camera en een draagbare radio. Die spullen staan vervolgens gewoon weer in de winkel (herkenning aan kleine beschadeging aan doos) dus als je geen probleem hebt met tweedehands spullen is de Mediamarkt best ok!

 • Stan

  4 januari 2011 om 17:17

  beschadiging

 • Tim

  4 januari 2011 om 17:32

  De Mediamarkt is wel beter geworden de afgelopen jaren, dus qua kopen en verdere afhandeling is er niet veel verschil meer.

  Over het algemeen zal de kennis in een PR beter zijn dan in een MediaMarkt, simpelweg omdat de winkel daar echt voor Apple-producten is. Wel heb ik het personeel in die winkels [PR’s] al te vaak verbaasd zien kijken na een vraag van mij. Ze mogen daar ook wel eens wat strenger worden met het aannemen van mensen.

 • iRebos

  4 januari 2011 om 18:58

  Dit keer niet een modelletje uit de vorige reeks, maar Mediamarkt zou geen Mediamarkt zijn als ze niet iets zouden afwijken. Dit keer is de partij via Duitsland geleverd…. voor de meeste Limburgers onder ons niet erg, die dichen en michen er al vrolijk op los, maar dat Duitse keyboard vind ik persoonlijk toch echt een afknapper

  Ow, BTW, een APR of Mediamarkt beter? Het ligt niet zo zeer aan de winkel, des te meer aan het kennisniveau van de medewerker zelf ;-)

  koop waar je een goed gevoel bij hebt

 • frank

  4 januari 2011 om 20:56

  Ze hadden laatst ook zon mooie aanbieding met een imac met i5 voor de zelfde prijs als een i3 bij de apple store. Maar toen ik naar het product vroeg ho maar geen informatie en niemand kon het mij vertellen. media markt moet je echt niet heen voor je mac spullen.. Als ze al moeilijk doen bij het aanschaffen bedenk dan hoe moeilijk het gaat worden bij het terugbrengen of de service….

 • vrolijkje

  7 januari 2011 om 13:50

  @Frank: waar baseer je die laatste opmerking op?
  [quote:]Als ze al moeilijk doen bij het aanschaffen bedenk dan hoe moeilijk het gaat worden bij het terugbrengen of de service….[/quote]

  Zoals je het schrijft lijkt het een aanname en da’s niet eerlijk.
  Ik heb door de jaren diverse zaken aangeschaft bij de MM en soms iets terug gebracht of geruild en dat gebeurt snel, professioneel en zonder gedoe. Door de enorme omzetaantallen is dit een geolied systeem met duidelijke regels en voorwaarden en men doet absoluut niet moeilijk.

  Daar waar een APR wellicht onder druk van kwartaal & omzet cijfers als kleine zelfstandige beïnvloed zou kunnen worden in “hoe iets op te lossen” speelt dit bij MM nauwelijks mee.

 • yogi

  12 januari 2011 om 23:51

  ff reageren, heb nu al bijna 2 jaar een witte macbook 13″ uit den media markt.
  en ben er heel tevreden over.
  Nog geen enkel probleem of mankement gehad
  2,4 GHz intel core 2 duo
  2Gb 667MHz DDR2 SDRAM (ondertussen 4Gb)
  groetjes

 • pauloszz

  15 januari 2011 om 22:14

  Even een reactie op al het bovenstaande:
  Als je iets koopt (maakt niet uit welke winkel) en het is stuk is dat niet de ‘schuld’ van de winkel waar je het koopt.
  Bij alle producten die van de lopende band komen (ofwel alle producten) zitten er een paar tussen die niet goed zijn.

  Dat gezegd hebbende: Media Markt koopt groot in, bij verschillende leveranciers.. Dan heb je dus meer kans op defecte producten (DOA’s).
  Maar als je dan een stuk product gekocht hebt is het geen probleem om die om te ruilen voor een werkend exemplaar.
  Probeer dat maar eens makkelijk (en vooral snel) voor elkaar te krijgen bij een internetwinkel!

  Als laatste nog één groot verschil tussen een APR en Media Markt:
  Garantie. Bij een APR krijg je de standaard Apple garantie van één jaar. Daarna betaal je de volledige reparatiekosten!
  Bij Media Markt krijg je standaard twee jaar garantie (het eerste jaar van Apple en het tweede jaar van Media Markt). En zelfs daarna hoef je niet de volledige kosten te betalen (geheel in lijn met het consumenten kooprecht)!

  En voordat je denkt: “waar haal je dat allemaal vandaan?”. Ik werk nu 2.5 jaar op de service afdeling van Media Markt Amsterdam.
  We krijgen alle info direct vanuit het hoofdkantoor van Media Markt (die op hun beurt weer contact hebben met Apple). En we krijgen trainingen over het consumenten kooprecht, dus we weten best goed hoe alles in elkaar zit (al zeg ik het zelf).

  En nog één dingetje:
  Binnenkort hebben we een leuke actie :) Dus wil je een iMac of Macbook (Pro/Air)? Wees verstandig en wacht nog even ;) Ik heb je gewaarschuwd ;)

 • M-Net

  16 januari 2011 om 9:37

  Jammer. De laagste prijs nu is E 981 http://www.macbookaanbieding.nl/MacBook/MacBook_MC516NA.html

 • sergioooooooo

  20 januari 2011 om 12:08

  Pauloszz, kan je geen tipje van de sluier lichten i.v.m. die leuke actie
  voor de macbook :-) ???
  Alvast bedankt !

 • Daan

  20 januari 2011 om 18:04

  Ik heb opgebeld naar Mediamarkt hoofdkantoor en deze konden mij vertellen dat er volgende week weer zoon btw vrij actie is, wat betekent 19% korting, wat betekent dat ik volgende week ook met een macbook pro 13″ rondloop. Windows -1 klant :D

 • Roy

  26 januari 2011 om 8:48

  De voorwaarden van de actie zijn overigens niet duidelijk. Op de BTW-vrij-pagina van de MediaMarkt-website staat niet “zolang de voorraad strekt”, maar telefonisch geeft MM Arena aan dat de actie alleen geldt voor producten die op voorraad zijn. Dit zou dan m.i. in de voorwaarden vermeld moeten worden. Zo niet, dan kan ik het artikel altijd voor de actieprijs kopen en moet het, als het niet op voorraad zou zijn, besteld worden.

  Een kennis heeft vorig jaar tijdens deze actie een HD-recorder gekocht. Ook deze was niet op voorraad, maar hij betaalde gewoon de actieprijs en kon de recorder enkele dagen later ophalen.

 • Tjalling Janssen

  26 januari 2011 om 22:41

  Ik hoop maar dat ze de MacBooks op voorraad hebben bij de MediaMarkt in Utrecht, want ik was toch van plan te pogen er daar een te kopen.
  Ik wou eerst naar de APR in Amersfoort, maar als ik zo die ervaringen lees kan ik beter van die strategie afwijken.

 • Paul

  28 januari 2011 om 21:44

  Het grote verschil tussen een (goede) APR en de mediamarkt is uiteraard wel service. Dat sommige APR’s achterblijven hierin wil uiteraard niets zeggen over de algehele staat van deze winkels.
  Het tweede jaar garantie van de mediamarkt mag dan een feit zijn; enig idee hoelang het duurt voordat je Mac terug is?
  Veel APR’s hebben reparatie punt in de buurt van hun eigen winkel. Hetgeen de reparatietijd erg verkort; wat fijn is als je snel weer met je mac wilt werken!
  Daarnaast is AppleCare natuurlijk ook ondersteuning, naast het personeel mag men zelf ook dingen uitzoeken. Doe ik wel altijd voordat ik 3000 + oid uitgeef.
  De kennis en paraatheid is over het algemeen groter in de APR’s en het product AppleCare op zich is uiteraard niet verplicht; maar als je een machine nodig hebt van een bepaald bedrag is er de mogelijkheid om de garantie uit te breiden. Geen enkel bedrijf is dit verplicht van huis uit te doen, mensen verwarren nogal vaak service met realiteit..
  Daarnaast; speciale bestellingen en uitbreidingen kan je vaak vergeten in de Mediamarkt, alsmede voorraad; die vaak te wensen overlaat.

 • Lisa

  30 januari 2011 om 0:54

  Ik heb eergisteren een macbook gekocht bij de media markt tijdens de BTW actie.
  Ik heb hem thuis aangezet & zag meteen rechts onder in beeld een dode pixel.
  Aangezien het al te laat was om te bellen heb ik media markt gister gebeld.
  Die vertelden mij dat ik binnen de BTW actie even met de laptop moest langs komen.
  Eenmaal in de media markt vandaag ben ik goed behandeld, er is naar mijn laptop gekeken & er werd overlegt over een oplossing.
  Aangezien ze de macbook die ik gekocht had niet meer op vooraard hebben, mocht ik de eigenlijk gekochte macbook met dode pixel weer mee naar huis nemen & gebruiken tot ik gebeld word dat ze weer op vooraard zijn & ik deze mag inruilen voor een nieuwe.

  Op deze manier zit ik dus niet zonder een macbook & kan ik deze volgende week of over 2 weken inruilen voor een macbook zonder dode pixel.

 • Bernard Visser

  18 augustus 2011 om 16:31

  Ik ben bijzonder te spreken over het personeel bij Mediamarkt in Amsterdam Noord. Mijn vrouw en ik wilde de Mac Pro basic kopen met carepack en die bleek er niet meer te zijn. Toen mochten wij voor 100 euro meer de 8-core versie meenemen … whoehaaa, we konden onze oren niet geloven. Splinternieuw, kreeg nog aanbod om data over te zetten. Binnen drie dagen geregistreerd en Carepack door Apple Ireland bevestigd. Prima koop Mediamarkt, erg bedankt !!

  Oh ja, er liepen zelfs twee jongens rond die konden adviseren hoe Ubuntu binnen OS X gedraaid kon worden (Parallels). Ik heb over Ubuntu nog even lekker zitten kleppen, dan laat je als medewerker wel even merken dat je er echt wel verstand van hebt.

 • W van Bergen

  18 augustus 2011 om 20:18

  Ben zelf ook meer te spreken over de Mediamarkt en de Saturn’s dan de APR’s. Ok het is allemaal zeer onpersoonlijk, druk, schreeuwerig etc. Maar qua service valt het allemaal reuze mee en mijn ervaring is ook beter dan dat bij een APR. Die doen vaak allemaal zeer interessant maar blijken er puntje bij paaltje de ballen verstand ervan te hebben. Heb vorig jaar een iMac 27″ gehaald bij de Mediamarkt. Inclusief AppleCare. Ging allemaal de BTW vanaf. Ik had nu een systeem met ruim 400 euro korting vanaf. Kan geen reseller aan tippen! Bij andere zaken ben ik voor de Mediamarkt geweest voor service (de Mac valt onder AppleCare en functioneert prima). Ik kocht een tv steun van Vögele die niet bleek te passen. Achteraf mijn eigen fout. Had dat ding zelfs al uit de verpakking gehaald en de steun bevestigd waardoor er krasjes aan de achterzijde op zat (op zich geen groot probleem, was immers niet zichtbaar op de muur). Toch overduidelijk gebruikt en verwachte dan ook dat ik de pineut was. Niks was minder waar: kan gebeuren meneer die maten zijn soms zo verwarrend (was in in dit geval met mijn tv ook zo). Kreeg waardebonnen mee en een succes met de nieuwe installatie. Viel bijna achterover.

  Heeft vast ook te maken dat een Mediamarkt zoveel omzet dat het ze niet veel kan schelen als er iets terug komt. Dat is bij een APR wel anders. Kost de eigenaar immers meteen zijn eigen winst. Een medewerker van de Mediamarkt (of Apple) zal het een zorg zijn.

 • Leo

  2 september 2011 om 21:14

  Ik kan het niet laten om te reageren op de hele MM-discussie. Het heeft weliswaar niks te maken met Apple, maar wel met gevoel over MM. Ik ga vaak naar MM om daar spullen te bekijken, ik ben wel wat terughoudener over aanschaffen (maar goed het is geen schoenenzaak waar ik elke maand iets moet aanschaffen).
  Een keer had mijn vader een tondeuse gekocht. Bij thuiskomst bleek deze niet goed te zijn en we hebben hem die week nog teruggebracht. Heel lang gemok bij de klantenservice. Krijgen wij een tegoedbon die wij dezelfde dag moeten besteden. Ik vond dat toen schandalig, maar baseerde dat op mijn gevoel.
  Nu ik mijn studie rechten achter de rug heb, weet ik dat wat zij hadden gedaan schandalig is. Een kapot product moet vervangen worden voor een goed product dan wel geld terug. Niet aankomen met bonnen die je NB dezelfde dag moet opmaken. Kan niet.
  Heb hierdoor wel een bepaald beeld van MM, maar het ging om een tondeuse…

 • Coen

  12 november 2011 om 18:13

  @Leo
  Als daar een studie rechten tussen zit, is dat dus minimaal 4 jaar geleden. Mogelijk dat er sinds die tijd al weer veel veranderd is.

 • Barroso

  27 december 2011 om 14:19

  voor de juristen onder ons en anderen die nodig wat moeten leren, in Europa geldt voor deze producten al enige tijd de wettelijk verplichte minimumgarantie van 2 jaar…Je mag namelijk ministens verwachten dat dit product 2 jaar lang blijft functioneren, gezien de reputatie van de firma en de kostprijs….Het is steeds vermakelijk om verkopers een duur en dik verhaal te horen ophangen over garanties, maar overduidelijk de nieuwe spelregel niet kennen… Een garantie van 1 jaar bestaat dus voor dit product niet meer mensen. Van een batterij zou men wellicht een levensduur van 1 jaar mogen verwachten, maar Apple geeft zelf 300 reloads op. Knap als je dat haalt in 1 jaar. Laat je dus niet afbluffen maar schrijf een brief op poten naar Apple NL als het je dreigt te overkomen, een klacht helpt ook.

 • Jay

  2 juli 2012 om 0:32

  Koop niet bij de mediamarkt.
  Slechte service en allemaal scholieren met een grote bek.
  Blaaskaken. Ik betaal ook liever meer dan bij mediamarkt iets te kopen.
  De houding van de verkopers bij mediamarkt irriteert mij zo erg.
  Dat ik daar niks meer koop.
  De verkopers denken dat ze achter een bar staan en denken dat ze Tom Cruise zijn van elektronica, advies voor mediamarkt
  Doe wat aan je personeel en ik ben niet de enige.

 • Erik

  10 november 2012 om 19:20

  Jammer dat de Macbook zelden in de aanbieding is. Voor scherpe prijzen kunt u het beste kijken bij de tweakers pricewatch of bij Macbook aanbieding. Dit scheelt u al snel 100 euro!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!