3 januari 2011

Een ontbrekende AirPlay knop fixen

Er zijn een groot aantal iOS gebruikers die melden dat de AirPlay knop spontaan verdwijnt tijdens het gebruik van hun iPhone, iPad of iPod touch. Zelf heb ik er ook last van gehad en op het Apple support forum is het ondertussen een bekende bug. Overigens verschijnt de AirPlay optie alleen op je iDevice als er een AirPlay compatible apparaat (Airport Express, Apple TV 2G of AirPlayer) in je netwerk aanwezig is.

Gelukkig kan je het probleem totdat er een update van iOS verschijnt zelf oplossen. Het klinkt misschien vreemd, maar het switchen naar een andere taal lost het probleem op.

Wanneer je AirPlay knop is verdwenen terwijl deze er wel hoort te zijn ga dan naar:

Instellingen ▸ Internationaal ▸ Taal

Selecteer een alternatieve taal bijvoorbeeld ‘English’. Ga nu naar een App met AirPlay functionaliteit (Youtube of Foto’s) en controleer of de AirPlay knop aanwezig is. Switch hierna de taal weer terug naar Nederlands.

Ingeborg bedankt voor de tip!Reacties


 • Bjorn

  3 januari 2011 om 22:34

  De app even afsluiten en weer opnieuw openen helpt bij mij ook nog wel eens.

 • Joris

  6 januari 2011 om 14:29

  Super maar gewoon aan en uitzetten werkt ook.

 • Margreet

  12 november 2011 om 12:18

  Geen van deze tips werken bij mij. Zijn er nog andere suggesties?

 • Bastiaan Burger

  16 januari 2012 om 16:17

  Al het bovenstaande geprobeerd maar dat lost het bij mij niet op. Het kan toch niet zijn dat ik op een update moet wachten tot ik via airplay muziek op mijn stereo kan spelen… ik heb ios 5.0.1 op iphone 4s. Ook een beetje slap dat de apple service lijn 0900 7777 703 je voor iphone ondersteuning verwijst naar je provider waar via je je toestel gekocht hebt. T-mobile in mijn geval weet ook van nix.

 • Camiel Lentjes

  21 januari 2012 om 17:54

  Ook ik heb al maanden last van wegvallende AirPlay issues. Soms werkt herstarten van Atv, iPhone, iPad e.d. maar er is geen pijl op te trekken… Vind het een zeer storende bug…

 • Michael Verburg

  9 mei 2012 om 11:41

  Heb er ook last van. Zit bij t-mobile (online) en blijkt de router te zijn. Deze ondersteund geen bonjour.

 • Marjo

  17 november 2013 om 12:42

  Ik heb dit probleem ook in aangepaste vorm; you tube geeft wel een airplay symbool en die werkt; iTunes muziek echter geen symbool te bekennen. Bij mijn iPhone 4s kon het allebei, nu iPhone 5s. Help!

 • Ron

  22 november 2013 om 20:06

  Ik had hetzelfde probleem. Ik heb ziggo en mijn WiFi springt automatisch op het WiFi netwerk van ziggo inplaats van mijn eigen WiFi netwerk. Daar zit dus bij mijn het probleem. Je moet dus wel op je eigen WiFi zitten

 • Erwin

  5 december 2013 om 19:40

  Dank voor de tip Ron! Ik zocht me rot en begreep al niet waarom bij mijn iPhone 4S AirPlay niet werkte. Tót ik switchte van WiFi. Soms is het zo somper, je moet het alleen net even weten.

 • Erwin

  5 december 2013 om 19:40

  Simpel natuurlijk, niet somper….

 • Hans

  12 december 2013 om 21:57

  Niets van bovenstaande tips lukte. Pas toen ik de appletv uit zette met het ingedrukt houden van de play/pauze knop kreeg ik een updatemelding die het probleem heeft opgelost.

 • Maria

  23 december 2013 om 9:31

  Apple tv resetten en klaar

 • Hans

  2 februari 2014 om 9:28

  Bij mij werkt niets van hetgeen hierboven gesuggereerd wordt. Ik heb een AppleTV, iPad4 en iPhone 5s en Airplay icoon is in geen velden of wegen te bekennen…

  Iemand een oplossing?

 • Erik

  5 februari 2014 om 11:40

  Hier hetzelfde, IPad4 Iphone5 en nada, geprobeerd de taalinstellingen te wijzigen, herstarts, alle instellingen 3 keer doorlopen, netwerktest gedaan. Helemaal niks lijkt te werken icoon blijft foetsie

 • Erik

  5 februari 2014 om 12:06

  Super opgelost met Apple support, ze bellen je zelf. Wat bleek mijn ipnummer was verouderd, even het wifi modem resetten (minuutje van de stroom), apple tv ook meteen even van de stroom, modem terug op laten komen. Apple Tv aansluitend terug aan gezet. ipad en Iphone gereset en alles werkt weer super.

  Succes

 • Dries Benders

  21 april 2014 om 15:31

  Als je van onder het beeld naar boven veegt krijg je de snel menu’s voor wifi bluethoot etc.. hier staat dan ook airplay bij…

 • Stevie

  16 juli 2014 om 23:14

  Beste,

  Bij een steeds verdwijnende airplay toest is het meestal het geval dat een van de toestellen, Apple tv of iPad of iPhone niet meer up to date is.
  Het bijwerken van de iOS sofware lost meestal het probleem op.

  Mogelijk is ook dat er te veel apparaten op de router aangemeld zijn.
  Bij mezelf zijn er de MacBook, 2 iPhones, iPad air en iPad mini. Als hier dan ook nogeens een Apple tv bijkomt is het nipt. Het lukt als er niemand extra in huis is.

  Mvg,

  Stevie

 • Deniz

  9 september 2014 om 5:05

  Router restarten werkte bij mij

 • Kees

  4 april 2015 om 14:22

  Bij mij even geen airplay te vinden op iPhone5 en iPad2 air. Wel AirDrop.
  Na activeren van AirDrop en voor iedereen open te zetten kwam de knop voor airplay spontaan naast de airdrop! Zowel op de iPad als ook op de iPhone werkte dit.

 • J den Houter

  2 juli 2015 om 19:53

  Bij mij zelfde probleem, maar was zo simpel, spontaan stond airplay uit in instellingen van mijn Apple tv.

 • Moon

  26 oktober 2015 om 20:27

  Even Bluetooth aanzetten. Dan schuift het icoontje naast AirDrop

 • Jo

  15 juni 2016 om 21:54

  Als bij mij het icoontje er niet is haal ik 1min.de stroom van de Apple TV af werk bij mij altijd.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!