2 januari 2011

Dashboard Widgets uitproberen, herstarten en verwijderen

Wanneer je een OS X Dashboard Widget download en hierop dubbelklikt dan verschijnt er een dialoog venster waarbij je de keuze krijgt uit de opties 'Annuleren' en 'Installeren'. Kies je voor de optie 'installeren' dan wordt de Widget verplaatst naar de standaard widget map: ~/Bibliotheek/widgets, hierna verschijnt de widget op het Dashboard.

Er bestaat ook een mogelijkheid om een Dahboard Widget eerst uit te proberen voordat deze definitief wordt verplaatst naar de Widget map. Dit doe je door de cmd⌘ + alt⌥ toets in gedrukt te houden bij het dubbelklikken op de Widget, hierdoor wordt de optie 'Installeren' vervangen door 'Voer uit'. Je kunt nu de Dashboard Widget uitproberen zonder dat deze daadwerkelijk ook wordt toegevoegd aan de widget folder. Als je de Dashboard widget sluit dan verdwijnt hij van het Dashboard en zal deze niet meer terugkeren.

Als je een Dashboard Widget wilt verwijderen van het Dashboard dan kun je dit eenvoudig doen door de alt⌥-toets ingedrukt te houden en over de widget te bewegen, in de linker bovenhoek zal een rondje met kruis tevoorschijn komen waarmee je de Dashboard Widget kan afsluiten.

Je kan ook een Widget herstarten door deze met je muis te selecteren en de toets combinatie cmd⌘ + R te gebruiken. De Widget wordt hierdoor afgesloten en opnieuw gestart, je refreshed hier dus niet alleen de inhoud maar herstart de complete Dashboard Widget.

Ook appletips.nl heeft een zeer handige Dashboard widget waarmee je snel en eenvoudig een overzicht van de laatste artikelen kunt bekijken. Download: [download is niet meer beschikbaar]

• Geupdate artikelReacties


  • Neman

    2 januari 2011 om 9:55

    Onder Leopard bestaat mij mij die mogelijkheid niet, bij deze toetscombinatie komt steevast en venster met installeer of annuleer maar niet “Starten”, tenzij ik mis ben??

  • Funske

    2 januari 2011 om 10:33

    @Neman, klopt, ik krijg ook geen starten

Een reactie toevoegen: