12 juli 2013

Volgorde van de draadloze netwerken beheren

wifi-logoWanneer je in een omgeving bent met meerdere Wi-fi netwerken dan kan het voorkomen dat je een bepaald netwerk voorrang wilt geven. Ter verduidelijking, je maakt thuis gebruik van het Airport Wi-Fi netwerk en daarnaast heb je als back-up een draadloze netwerk via de router van je provider.

Je Mac geeft alle netwerken automatisch een positie in de lijst van Wi-Fi netwerken waarmee in het verleden verbinding is gemaakt. Het kan dus voorkomen dat je backup Wi-Fi netwerk voorrang krijgt op het Airport Wi-fi netwerk.

Dit kan niet de bedoeling zijn, gelukkig kun je de volgorde van de netwerken eenvoudig aanpassen. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Selecteer de optie 'Netwerk'
• Klik in de kolom op 'Wi-fi'
• Selecteer de 'Geavanceerd' knop

wifivoorrang

Open hier vervolgens het 'Wi-fi' tabblad, sleep vervolgens de netwerken in het 'voorkeursnetwerken'-venster naar een gewenste positie. Het bovenste netwerk heeft voorrang op alle netwerken, het tweede netwerk heeft voorrang op het derde, enzovoorts. Deze functie is ook handig bij openbare hotspots, zo heb je altijd onmiddellijk toegang tot de krachtigste in de restaurants of openbare plaatsen.

Meer over wifi kun je hier terugvinden.Reacties


 • IJde

  12 juli 2013 om 10:07

  Weer iemand of dit ook op de iPhone kan? • 12 juli 2013 om 10:32

  Nee dat kan niet

 • Menno

  12 juli 2013 om 12:54

  Maakt de iPhone niet contact met een bekend WiFi-netwerk op basis van het alfabet? Mijn UPC-router heeft bijv. de netwerknaam ‘UPC123456’. Voor de Time Capsule heb ik een WiFi-netwerk aangemaakt genaamd ‘Draadloos’. De iPhone zal dit netwerk dan als voorkeursnetwerk selecteren, immers D voor U in het alfabet. Als je dus de naam van het WiFi-netwerk zelf kunt veranderen is dit denk ik in sommige gevallen (bijv. thuis) een mogelijke workaround.

 • Daniël

  12 juli 2013 om 23:16

  Wat is eigenlijk het voordeel van de Mac wifi tegenover de wifi van de provider? En is de snelheid dan gebonden aan die van de provider, omdat daar de signalen uiteindelijk toch doorheen gaan? Of begrijp ik het verkeerd?

 • Menno

  13 juli 2013 om 0:17

  Snelheid is niet het probleem, via de Time Machine heb ik een beter signaal/bereik in vergelijking met de router van de provider.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!