12 juli 2013

Safari: Een URL of zoekopdracht openen in een nieuw tabblad

In Safari kan je handig gebruik maken van tabbladen om verschillende websites te bezoeken. Zo kun je meerdere pagina's openen in één Safari venster. Sinds OS X 10.8 (Mountain Lion) is het mogelijk om onmiddellijk vanuit de adresbalk te zoeken in een zoekmachine naar keuze (standaard Google).

Wanneer je in deze balk een zoekopdracht of URL invoert wordt deze automatisch in het huidige tabblad geopend en zal deze de actieve webpagina vervangen.

Als je deze liever in een ander tabblad wilt openen kun je uiteraard een nieuw tabblad openen met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + T of via Archief ▸ Nieuw tabblad. Het kan echter ook nog op een nog andere manier.

Schermafbeelding 2013-07-10 om 08.29.39

Klik op de adresbalk en voer je URL of zoekopdracht in. Hou vervolgens de cmd⌘-toets ingedrukt en druk op enter om de webpagina in te laden. Automatisch wordt de URL of zoekopdracht geopend in een nieuw tabblad op de achtergrond. Daarnaast kun je ook de cmd⌘-toets ingedrukt houden en vervolgens te klikken op een URL in het Safari-venster. Deze wordt dan automatisch geopend in een nieuw tabblad.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


  • pieter

    12 juli 2013 om 12:51

    Leuke tip, maar bij mij werkt het net iets anders (Lion).
    Shift-click op een URL laadt de pagina in de leeslijst, cmd-click opent de site in de achtergrond op een nieuw tabblad, Cmd-Shift brengt maakt van de aangeklikte URL meteen het actieve tabblad.

    Nog een paar extra’s: Cmd-Option opent de pagina in een nieuw venster (met Shift erbij wordt dit venster meteen ook actief), Option-click op een URL zet een kopie de html pagina in de download folder.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!