11 juli 2013

Motion Tennis brengt Wii tennis naar de Apple TV

motion tennis iconNintendo heeft in 2006 de Wii op de markt gebracht, het nieuwe toestel zorgde niet alleen voor een nieuwe generatie game-console, maar ook een totaal nieuwe interactieve game-ervaring. Samen met de Wii werd ook het spel Wii-sports gelanceerd en deze werd onmiddellijk een hit.

Vele hebben samen met vrienden en familie een hoop getennist, gegolft, gebowld, enzovoorts. Alles werd mogelijk gemaakt door de eenvoudige draadloze Wii-afstandsbedieningen met bewegingssensor. Als we er even goed over nadenken gebruikt Apple ook al deze componenten. Een iPhone heeft bijvoorbeeld een bewegingssensor en we hebben een Apple TV met Airplay.

Apple zelf heeft nog geen games ontwikkeld met deze techniek, maar Rolomotion heeft sinds kort een geweldig spel uitgebracht in de App Store. Het spel 'Motion Tennis' geeft de gebruiker een fantastische spelervaring zoals we die kennen van de Wii. Maak verbinding met je Apple TV via Airplay en je iPhone wordt omgetoverd tot een tennisraket. Bekijk onderstaande video om de werking van het spel te bekijken.

De graphics van het spel zijn ok, maar kunnen nog verbeterd worden. De interactie met de iPhone en het spel is verbluffend en hapert nauwelijks tijdens het spelen. De bewegingen worden uitgevoerd zoals aangegeven en je kan effectief een potje tennis spelen. Uiteraard is er ook een multiplayer functie waarbij je met meerdere personen een tennismatch kunt spelen.

motion-tennis_low

Momenteel is 'Motion Tennis' het enige spel van rolomotion dat op deze manier interactief is, maar ze kondigen nog meer spellen aan. 'Motion Tennis' is te koop in de App Store en is misschien een beetje prijzig, maar je krijgt er wel een hoop voor terug. Helaas is het spel alleen maar te spelen op een iPhone 4S / 5 en iPod Touch 5e generatie in combinatie met een Apple TV.

Motion Tennis
Motion TennisCategorie: Games, Simulation, Sports, Health & Fitness
Ontwikkelaar: Rolocule Games Private Limited
iPad & iPhone  4+  50 MB DOWNLOAD  € 5.49

Meer over apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jeroen Bunte

  11 juli 2013 om 16:13

  De recenties in de appstore zijn iets minder enthousiast…….

 • Ad

  11 juli 2013 om 18:09

  App store zegt dat het ook werkt met iPhone5/iPod touch 5 gen.

 • midyro

  11 juli 2013 om 18:35

  zie je het als voor je dat je iphone uit je hand glijd en dan op de grond valt KAPOT!
  als je een iPod 5 heb dan kan je gebruik maken van het touwtje.

 • Anton

  11 juli 2013 om 21:47

  Sporten tegen de TV…..Wat sociaal zeg !!! Zo zul je wel wat gewichtjes kwijtraken zeg zoals die dame in het promofilmpje. Jammer dat Apple zich hier mee bezig houdt, maar ja tis geldt hé!!!

 • Meino vd Broek

  12 juli 2013 om 11:04

  In het promofilmpje kun je duidelijk zien dat er een vertraging zit in de beweging van de iPhone en het beeld van de Apple-TV. Ik denk dat er dus nog ff door-ontwikkelt moet worden voordat dit echt een suc6 kan worden.

 • de vrij

  5 april 2014 om 9:19

  Jammer dat jullie dit aanprijzen, ben zo stom geweest het te kopen zonder de recensies te lezen, inderdaad het is waardeloos en er is totaal geen connectie tussen de appleTv en de iPhone.Niet aanschaffen want je geld krijg je niet meer terug!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!