13 juli 2013

OS X: De markeringskleur van tekst en bestanden aanpassen

os-x-100x100Misschien heb je nog nooit van 'Aqua' in relatie tot OS X gehoord, maar je hebt er ongetwijfeld dagelijks mee te maken. Aqua is namelijk de naam van de grafische interface die Apple in Juli 2000 heeft geïntroduceerd binnen Mac OS X.

De 'Aqua'-gebruikersinterface bevat vele componenten, ronde vormen, lichte tinten, vloeiende bewegingen en transparante menu's. Hierdoor ziet het hele besturingssysteem er professioneel en samenhangend uit. Zoals de naam doet vermoeden heeft Apple de inspiratie gehaald uit het water. Binnen de 'Aqua' interface kun je ook een antraciet thema activeren, dit doe je via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen.

kleuren osx

Om een extra persoonlijk tintje aan OS X te geven kun je er voor kiezen om de markeringskleur van tekst aan te passen. Dit is de kleur die tekst krijgt wanneer deze is geselecteerd.

Je kunt verschillende neutrale en vrolijke kleuren kiezen. Overal waar je tekst of een bestand selecteert zal de kleur te voorschijn komen. En dat geeft een klein persoonlijk tintje aan je Mac.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!