13 juli 2013

iOS Mail: Meer recente e-mails weergeven

iOS-mail-iconMet behulp van de Mail-applicatie op je iPhone, iPad (mini) en iPod Touch kun je eenvoudig al je e-mail communicatie bijhouden. Niet alleen de iCloud e-mail dienst kan worden toegevoegd aan deze app, maar ook de 'standaard' internet diensten zoals Gmail Yahoo, AOL, Hotmail en Microsoft Exchange.

Op dit moment is het in iOS 6 een probleem om te zoeken naar e-mail binnen de mail app. Dit werkt helaas vaak niet naar behoren als er op de e-mail server moet worden gezocht, gelukkig komt hier in iOS 7 verandering in. Standaard worden in iOS 6 en eerder de 50 meest recente e-mail berichten gedownload door de mail-app, waarin direct kan worden gezocht.

Uiteraard is het mogelijk om dit aantal aan te passen, volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open 'Instellingen'
• Selecteer de optie 'E-mail, contacten, agenda's'
• Navigeer naar de categorie 'E-mail'
• Open de optie 'Toon'

mailios

Selecteer één van de opties: 50, 100, 200, 500 of 1000 recente berichten. Wanneer je hierna de mail applicatie opnieuw opent worden automatisch de extra e-mails gedownload van de mailserver.

Op deze manier wordt het zoeken een stuk eenvoudiger/betrouwbaarder omdat de informatie lokaal beschikbaar is op het iDevice.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


 • Remko

  1 februari 2014 om 21:47

  De optie ‘toon’ heb ik niet meer en ik ben nu heel veel mails kwijt die ik echt nodig heb!!!
  Is er nog een optie???

 • Laura

  19 maart 2014 om 18:39

  Beste,

  De optie ‘toon’ is na updaten naar ios7.1 weg en mijn iphone toont nu alle emails. Enig idee hoe ik dit weer kan instellen?

  Alvast bedankt.

 • Puck

  18 mei 2016 om 13:03

  De optie ‘toon’ is bij mij ook weg. Hoe kan ik nu instellen dat ik minder mails wil? Ik heb er nu zo’n 4.000 op mijn mail app staan, maar ik wil er maar rond de 100. Ik heb twee mailadressen, een gmail en een freeler account. Bij gmail heb ik wel de optie ‘synchroniseer’ maar bij freeler niet. Daar komen dan ook de vele mails vandaan.

 • Nina

  19 mei 2016 om 13:27

  Ik krijg sinds gisteren ineens honderdenmailtjes die ik al lang gelezen heb binnen. Iemand een tip hoe ik een maximum kan instellen?
  Kost me ook weer databundel als ik onderweg ben.
  Alvast bedankt

 • Willemien

  22 augustus 2016 om 11:15

  De aangedragen oplossing werkt niet ook ik hen geen “toon”. Is hier intussen een oplossing voor want kamp ook al een tijd met dit probleem

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!