15 oktober 2014

NieuwsWat gaat Apple donderdag aankondigen? (deel 3)

Apple logo

OS X Yosemite brengt een hoop vernieuwing met zich mee voor de Mac. De beta-fase is eigenlijk zo goed als afgerond en waarschijnlijk kunnen we de software snel downloaden. Er zijn de afgelopen weken een aantal Golden Master versies van Yosemite uitgebracht dit, duidt er op dat OS X 10.10 af is.

Het zou goed kunnen dat we morgen allemaal OS X Yosemite kunnen downloaden of enkele dagen later. Het is aan te raden je huidige Mac voor te bereiden op de komst van OS X Yosemite, hoe lees je hier terug op appletips.

Naast OS X Yosemite wordt er ook nog andere software verwacht, zo zal iOS 8.1 worden gelanceerd. Deze zal enkele vervelende bugs oplossen en Apple Pay activeren in de VS.

Een iMac met 4K scherm
De iPhone, de iPad, de MacBook Pro, de iPod Touch, ze hebben het allemaal een retina-scherm. Prachtig en haarscherp scherm met het dubbele aan resolutie dan voorheen. Voorbeeld: De Macbook Pro standaard heeft een resolutie van 1280 x 800, de retina versie heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Helaas is de technologie nog niet zo ver dat dit ook voor de iMac zou kunnen werken, daarom kan Apple een iMac met 4K scherm uitbrengen om het vragende gat op te vullen.

Als de bronnen het bij het rechte eind hebben kunnen we deze iMac deze maand nog verwachten. Daarbij zou het zomaar kunnen dat Apple de huidige Thunderbolt Display voorziet van een update naar 4K en een dunner scherm. Goed om te weten is dat de term '4K' uit de TV-wereld komt, dit wil zeggen dat 4K een resolutie heeft van 3840 bij 2160 pixels, de huidige iMac 27 inch heeft een resolutie van 2560 × 1440.

iMac4K

MacBook Air Retina?
We willen het al een jaar, een MacBook Air met retina-scherm. Volgens de geruchten kunnen we hem eind dit jaar verwachten in een beperkte oplage. Als we de geruchten mogen geloven zal het gaan om een totale nieuwe MacBook Air met een een 12-inch retina-scherm. Deze Mac zal een een dunnere en lichtere behuizing bevatten en nieuwe Broadwell Intel Core M processor die het mogelijk maakt om een MacBook te maken zonder actieve koeling.

Het design zal vernieuwd zijn en er is zelfs sprake van dezelfde kleurenopties als de iPhone. De huidige MacBook Airs blijven in de verkoop, deze zijn namelijk dit jaar nog voorzien van een kleine update. Omdat we allemaal al lang wachten op een MacBook Air Retina zou het zomaar kunnen dat de tekst 'It’s been way too long' hierop slaat.

Macbookair-retina

Mac Mini
Een Mac die al van 2012 niet meer is geupdate is de Mac Mini, het wordt dus tijd voor een nieuwe versie want dit apparaat is de enige Mac die nog geen Haswell-processor heeft. Hoe de nieuwe Mac Mini eruit komt te zien, welke nieuwe functies ie zal gaan krijgen en wat er zo bijzonder aan zal worden is nog niet bekend. Misschien krijgen we een nieuwe Mac Mini met de looks van een Mac Pro, het zou zomaar de verrassing van de avond kunnen worden.

macminipro

Spannend!
Morgen is het dan eindelijk zover, 'It’s been way too long' het Apple event. Wat we zeker mogen verwachten is de nieuwe generatie iPad en de lanceerdatum voor OS X Yosemite. De ster van de avond zal waarschijnlijk de Apple TV worden. Traditioneel worden ook de Macs op deze avond voorzien van een update, misschien met een nieuwe MacBook Air Retina en Mac Mini. We weten het allemaal morgen avond 19:00 Nederlandse tijd.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van geruchten van diverse bronnen en uitgelekte onderdelen. Of alles waar is en klopt weten we aanstaande donderdag.Reacties


 • mauro

  15 oktober 2014 om 21:38

  Is dit event live te volgen, en waar.

 • Mike

  16 oktober 2014 om 10:57

  De iMac zal hoogstwaarschijnlijk 5K worden, niet 4K..
  Dit verwachten ze omdat ze dezelfde schermen als Dell gebruiken en die heeft net een nieuw 5K scherm :)
  http://www.anandtech.com/show/8496/dell-previews-27inch-5k-ultrasharp-monitor-5120×2880

  4K is niet zozeer een TV term, maar meer een ‘gestolen’ Film term. True (DCI) 4K is 4096×2160.. 3840×2160 wordt vooral als UltraHD (UHD) benoemd, en is beter geschikt voor TV omdat het beter schaalt met gewoon Full HD :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!