6 september 2015

NieuwsWat te verwachten van Apple’s iPhone-event op 9 september

iPad 9sept event

Apple heeft de pers uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst op 9 september. Dit event zal plaatsvinden op nieuwe locatie, namelijk het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco, dit om 19.00uur Nederlandse tijd.

Het volledige event zal live te volgen zijn op de iPhone, iPad, iPod, Apple TV en Desktop via deze pagina. Hieronder lees je terug wat je kunt verwachten van het aanstaande Apple Event.

Als eerste valt de titel van de uitnodiging op, "Hey Siri, give us a hint" kan duiden op Siri 3.0. Apple moet hun persoonlijk assistent wel voorzien van een update, de concurrentie is moordend en biedt betere en gerichtere informatie aan. In iOS 9 wordt Siri al pro-actief, het kan goed zijn dat Apple Siri nog beter heeft ontwikkeld. Eerder deze zomer kwam al naar buiten dat Apple werkt aan verbeterde en zelflerende Siri.

Je kunt nu Siri al vragen naar een hint met het commando "Siri, geef mij een hint"

Wat kunnen we verder nog verwachten?
Één ding is zeker, de iPhone 6s en iPhone 6s Plus zullen worden getoond en besproken, de iPhones zien er vrijwel hetzelfde uit als de huidige generatie iPhone, echter zal er gebruikgemaakt worden van een sterker aluminium. Onder de behuizing schuilt een Force Touch scherm, verbeterde camera met 12-megapixels, snellere A9 processor met 2GB RAM en mogelijk een nieuwe kleur: rosegoud. Over de iPhone 6c zijn de geruchten het niet met elkaar eens, het is nog niet duidelijk of Apple de iPhone 5c van een update gaan voorzien.

iPhone 6s plus concept rosé gold

De titel van de uitnodiging kan ook duiden op een nieuwe Apple TV met Siri ondersteuning, de Apple TV moet dringend worden voorzien van een update. Deze zal waarschijnlijk een App Store bevatten en zal vooral gericht zijn op games, daarnaast zal de Apple TV draaien op iOS 9, een snellere processor bevatten, vernieuwde hardware en een bijzondere afstandsbediening met touchpad. Eerder was er ook sprake van een televisiedienst waarbij je live tv kunt kijken via het internet, echter zou dit uitgesteld zijn naar (eind) 2016.

apple tv concept 2014-2015

Verder kun je iOS 9 en watchOS 2 verwachten, deze worden waarschijnlijk nog kort besproken en een lanceerdatum zal volgen (vaak 2-3 dagen voor de lancering van de nieuwe iPhone). De Golden Master komt waarschijnlijk op 9 september beschikbaar.

In principe moeten we geen nieuwe iPads of Macs verwachten, deze zijn later (lees: oktober) aan de beurt. Maar volgens de geruchten zou Apple wel al een voorproefje geven van de iPad Pro, deze 12,9 inch tablet wil Apple gebruiken om de zakelijke markt aan te trekken. De iPad Pro heeft een resolutie van 2732 × 2048 (263 pixels per inch), beschikt over Force Touch en krijgt ondersteuning voor een door Apple ontworpen stylus (los verkrijgbaar). Ook zou de iPad Pro beschikken over een USB-c aansluiting, vooral handig om (zakelijke) randapparatuur op aan te sluiten.

ipad pro concept usb-c

Download nu de ‘Hey Siri, give us a hint’ Wallpaper

Origineel artikel van 27 augustus, update 3 september i.v.m. nieuwe ontwikkelingenReacties


  • Daniël uit Rotterdam

    7 september 2015 om 22:46

    Kon de NL versie maar wat de US versie kan…

  • Joop Drammer

    9 september 2015 om 1:14

    Event? Je bedoelt evenement.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!