6 maart 2012

10.7Woordvervanging gebruiken om te zoeken in Safari

In Mac OS X 10.7 Lion heb je de mogelijk om tekstvervanging te gebruiken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld 'at' automatisch laten vervangen door 'appletips'. Je kunt deze optie echter ook heel handig gebruiken in Safari om een zoekopdracht uit te voeren.

Ga naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Taal en Tekst en selecteer het tabblad 'Tekst'. In de linkerkolom van het venster zie je nu de standaard ingestelde vervangingen. Klik op de '+' linksonder om een nieuwe vervangen toe te voegen.

Type in de kolom:'vervang' ▸ 'at' en in de kolom:'door' ▸ 'https://www.appletips.nl/?s='. Wanneer je nu naar Safari gaat en in de adresbalk 'at' gevolgd door een spatie typed wordt dit automatisch vervangen door de url. Type hierachter je zoekopdracht en bevestig dit met behulp van de enter toets, de zoekopdracht wordt nu direct uitgevoerd via de zoekfunctie in appletips.nl.

Je kunt echter ook gebruik maken van de Google zoekmachine om op een website te zoeken. Gebruik hiervoor in plaats van de appletips.nl url de onderstaande url:

http://www.google.nl/search?q=site:appletips.nl+

De opgeven zoektermen worden door Google binnen de website appletips.nl gezocht. Vanzelfsprekend kun je de url appletips.nl vervangen door de url van een andere website.

Screencast:Reacties


  • David

    6 maart 2012 om 10:06

    En wat nou als je typt: ik at een boterham. Dan zit je dus met een probleem ;

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!