19 juli 2011

Wunderlist: De gratis To Do app voor OS X en iOS

Het onthouden van sommige dingen is niet altijd even gemakkelijk, met een drukke baan ontkom je er bijna niet meer aan om een To Do lijstje te maken zodat je niks meer vergeet.

Wunderlist is een gratis To Do applicatie voor de Mac die zelfs kan synchroniseren met de iPhone en iPad. Synchroniseer al je taken rechtstreeks naar je iDevice zonder gedoe met kabeltjes en iTunes. Wunderlist is een geweldige applicatie die je eenvoudig kan helpen om je dagelijkse To Do lijst helemaal af te werken.

Wat is een To Do Lijst?

Een overzicht van taken waaraan je een verloopdatum kunt toevoegen. Als je bijvoorbeeld niet moet vergeten wasmiddel te kopen in de supermarkt dan zet je op de To Do lijst 'Wasmiddel' en eventueel voeg je daaraan een verloopdatum aan toe. Wanneer je de taak hebt uitgevoerd dan 'vink' je de taak af via je Mac, iPhone of iPad. De taak wordt hierdoor doorgestreept en blijft eventueel bewaart maar is vanzelfsprekend ook te verwijderen.

Hoe werkt de synchronisatie?

Het synchroniseren van Wunderlist tussen verschillende devices werkt heel eenvoudig. Wanneer je voor het eerst Wunderlist installeert moet je een nieuw gratis account aanmaken. Wanneer je een nieuwe taak toevoegd en deze wilt delen, druk je op het wolkje (Cloud) en klik je daarna op de link. Al je apparaten zullen automatisch worden voorzien van de nieuwe taak.

Bovendien kun je in de taak zelf nog een extra notitie toevoegen. Als je bijvoorbeeld 'boodschappen' als taak toevoegd, kun je meteen ook het boodschappenlijstje toevoegen. Tevens is het mogelijk om een lijst aan te maken om de taken te ordenen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de taken voor thuis en werk scheiden houden.

Wunderlist is zeer een handige applicatie voor mensen die het heel druk hebben en wel eens wat vergeten. Met behulp van de applicatie kun je je dag gemakkelijk indelen, zonder allerlei aantekeningen of slordige notities die aan het scherm van je mac plakken

De applicatie is gratis te downloaden in de Mac App Store en iOS App Store.

Wunderlist Mac OS X
http://itunes.apple.com/nl/app/wunderlist/id410628904?mt=12

Wunderlist iOS:
http://itunes.apple.com/nl/app/wunderlist/id406644151?mt=8

Een demonstratie video van Wunderlist:Reacties


 • Marco

  19 juli 2011 om 20:07

  Probeer Evernote eens: http://www.evernote.com via de AppStore

 • Thor

  19 juli 2011 om 22:41

  En Evernote heeft daarnaast ook nog een Windows, Mac OS X, iOS, Android en webversie :)

 • Joey Verseput

  19 juli 2011 om 22:44

  Deze review gaat over de App ‘Wunderlist’ en niet Evernote.

 • Tjeerd X

  20 juli 2011 om 7:57

  Ook Wunderlist heeft een web versie …. je kan ook taken e-mailen die in je mailbox terecht komen push notificaties ontvangen op bepaald tijdstip en last but not least … email als de taak overdue is.

  Ook krijg ik elke ochtend al mn overdue taken via mail maar wat het beste is je kan een lijst delen met iemand !!!! ja delen en beide kan je de taken bewerken notities plaatsen etc etc …

  Er is nog werk aan de winkel maar damn dit is de beste en handigste ToDo lijst die er is en ik heb ze allemaal geprobeerd …ook Things !

 • Beetlebinkie

  20 juli 2011 om 8:15

  Sinds kort gebruik ik Wunderlist. Wekr perfect voor al mijn ToDo lijstjes en ander lijsten. Synchroniseert prima met alle platformen.

  Ik gebruik ook al jaren Evernote, maar dat is geen takenlijst.

 • jjj

  18 oktober 2011 om 17:45

  Weet iemand hoe ik de volgorde van mijn taken kan aanpassen in Wunderlist (zonder slepen etc)? Ik wil graag dat hij het automatisch op de juiste volgorde zet (ik voer immers niet voor niets data in bij mijn taken). Op de een of andere manier doet hij dit nu niet..

  Super app trouwens.

 • Nadine de Visscher

  30 januari 2013 om 23:00

  Mijn lijsten zijn allemaal verdwenen uit wunderlist ik krijg enkel een wit scherm. Een kleine ramp. Kan iemand me helpen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!