20 oktober 2014

YosemiteYosemite: Waar is de App Store in iTunes?

Met de komst van iTunes 12 lijkt de App Store verdwenen, toch is dit niet zo. In de nieuwste iTunes versie werkt de iTunes- en App Store anders onder OS X Yosemite. De iTunes Store is nu overal te bereiken en gekoppeld aan de iTunes categorie die is geopend.

Heb je dus de iTunes categorie 'Muziek' geopend, dan kun je via de knop 'iTunes Store' onmiddellijk de muziek categorie openen in de iTunes Store. Hetzelfde ook voor Films, Podcasts en ook Apps.

Om de App Store in iTunes te openen dien je eerst de iTunes categorie 'Apps' te openen, dit doe je door te klikken in de knoppenbalk op het Apps-icoon. Zie je deze niet dan dien je hem te selecteren via de drie bolletjes en/of toe te voegen door op 'Wijzig' te tappen en de categorie 'Apps' aan te vinken.

app store in itunes

Zodra 'Apps' is geopend kun je in het iTunes venster klikken op 'App Store' en onmiddellijk wordt deze geopend. Naast deze methode kun je ook vanuit de iTunes Store van categorie wisselen.

Open hiervoor eerst de iTunes Store vanuit een willekeurige categorie in iTunes en vervolgens kun je via dezelfde iTunes categorieën de categorie van de iTunes Store wijzigen. Zo kun je op het muziek-icoon klikken om de muziek-categorie in de iTunes Store te openen. Hetzelfde geldt voor podcasts, films, tv-programma's, enzovoorts.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ronald

  20 oktober 2014 om 10:46

  In iTunes 12 kan ik nergens vinden of mijn iPhone en iPad via Wifi nog synchroniseren. Voorheen zag je steeds dat deze waren gekoppeld, nu zie ik niets meer en kan nergens vinden hoe dit wel weer te voorschijn te halen is.

 • Ronald

  20 oktober 2014 om 10:57

  Alles redelijk snel kunnen vinden in iTunes 12, alleen heb ik niet kunnen vinden of mijn iPad en iPhone ‘gekoppeld’ zijn en wireless synchroniseren, voorheen kreeg je beide apparaten dan te zien in de linker kolom, maar die is vervallen, helaas.

 • Raymond

  20 oktober 2014 om 16:08

  iPhone/iPad/iPod-icoontje verschijnt zodra het apparaat is aangesloten met de Lightning-USB-kabel. Het verschijnt linksboven in, rechts van de icoontjes ‘muziek’, ‘film’ en ‘meer’ (drie punten). De bekende linker kolom met de shortcuts verschijnt dan weer.
  Daarna zal het icoontje ook verschijnen als je iPhone via WiFi-gekozen hebt.

 • Jacques van Wees

  21 oktober 2014 om 9:43

  Na het updaten van Yosemite kan ik Itunes niet meer updaten.
  De update staat klaar, klik dit aan en gaat niet verder dan 54mb.
  onder in staat dan dat het gereed is, maar dat is het dus niet.

 • buur

  22 oktober 2014 om 13:26

  Ik mis dit heel erg: klik in het Apps-update-venster op een app en er opent een info-venster. Voorheen stond daar altijd wat de update inhield. Nu ineens niks meer?!

Een reactie toevoegen: