14 februari 2010

10.6: Allesomvattend infovenster in iCal

In Mac OSX 10.6 Snow Leopard heeft Apple een ontzettend handige optie aan iCal toegevoegd. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om activiteit informatie in een separaat venster te bekijken.

Het mooie van het nieuwe informatie venster is dat wanneer je een andere activiteit selecteert ook automatisch de inhoud wordt aangepast.

De optie om het info venster te activeren vindt terug in het menu:

iCal ▸ Wijzig ▸ Toon infovenster

Je kan hiervoor ook gebruik maken van de toetscombinatie:

alt⌥ + cmd⌘ + I

Een andere zeer handige toets combinatie in iCal is Shift⇧ + ctrl + pijltoets links/rechts hiermee kan je activiteiten die zijn gemarkeerd als 'gehele dag'-activiteit eenvoudig verlengen of verkorten met een dag.

Mocht je veel reizen dan kan je rechts boven in het iCal venster de tijdzone handmatig aanpassen.

Fred bedankt voor de tip!Reacties


 • L

  14 februari 2010 om 10:42

  Bij mij komt het infovenster ook met enkel ⌘+i. Maar eigenlijk vind ik het “ballonnetje” (⌘+E) handiger…

 • Richard

  14 februari 2010 om 10:45

  @L: Als je het “ballonnetje” gebruikt (⌘+I) dan wijzigt de inhoud niet automatisch mee als je een andere activiteit selecteert met ⌥⌘I wel.

 • MasL

  14 februari 2010 om 10:58

  Een andere zeer handige toets combinatie in iCal is Shift⇧ + ctrl + pijltoets boven/onder hiermee kan je activiteiten die zijn gemarkeerd met een kwartier eenvoudig verlengen of verkorten.

 • HCHybrid

  14 februari 2010 om 11:39

  Kleine aanvulling m.b.t. tijdzone handmatig aanpassen… dan wel even eerst deze optie aangezetten via iCal -> Voorkeuren -> Geavanceerd -> Schakel ondersteuning voor tijdzones in… vinkje ;-)

 • sredlums

  14 februari 2010 om 13:23

  Zeker erg handig, maar dat mocht dan ook onderhand wel, nadat ze met Leopard de oude ‘Tiger-manier’ hadden veranderd.
  Sterker nog, voor mij is dit (naast alle optimalisaties) dé Snow leopard-feature, gebruik dit dagelijks.
  Had eigenlijk liever een zijpaneel (drawer) gehad, maar vooruit. met gebruik van Exposé is dat lossen infovenster wat onhandig, en het verschijnt ook nog eens de ene keer wel en de andere keer niet…

 • dyn

  14 februari 2010 om 15:05

  Dat cmd-option-i (zoals het officieel heet) is de toetscombinatie om de zogenaamde inspector te openen. Dit werkt in heel veel andere apps ook, zoals Finder (selecteer meerdere files en druk op cmd-option-i, dan krijg je een inspector die o.a. de grootte van alle geselecteerde items bij elkaar opgeteld laat zien i.p.v. alles afzonderlijk) maar ook in iets als iPhoto.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!