13 februari 2010

Een mini (.gif) animatie maken met Photo Booth

Photo Booth in OS X is altijd leuk om te laten zien aan mensen die geen Mac hebben. Je kan snel effecten selecteren en zelfs bewegende achtergronden als achtergrond gebruiken voor een persoonlijke video boodschap.

Het is ook mogelijk om een serie van vier foto’s te maken zoals in een echte foto cabine op het station. Het leuke van zo’n foto serie is dat je deze ook kunt exporteren als een bewegende .gif animatie.

Een serie van vier foto's maak je door de "4 Snelle foto's"-knop (1) te activeren en op de sluiter-knop (2) te drukken. Na het aftellen worden er vier foto's met een korte pauze achter elkaar genomen. Eventueel kan je natuurlijk met de effecten knop (3) nog een leuk effect aan je foto toevoegen.

Nadat de foto's zijn genomen verschijnen deze in het venster in de vorm van een foto overzicht. Op dat moment kan je met de Photo booth menu optie ▸ Archief ▸ Exporteer de vier genomen foto's opslaan als een animated gif bestand.

Bewegende gif bestanden kan je bekijken door deze in een Safari venster te slepen of vanaf OS X 10.6 Snow Leopard met de Quicklook functie. Selecteer hiervoor het gif bestand in Finder of op je bureaublad en druk op de spatiebalk.

Wanneer je een serie van vier foto’s hebt gemaakt, dan zijn de foto’s niet individueel te benaderen in Photo booth. Wil je toch de beschikking hebben over één foto uit de serie dan is deze terug te vinden in de de map Home ▸ Afbeeldingen ▸ Photo Booth.Reacties


 • sredlums

  13 februari 2010 om 22:54

  Cool, wist niet dat dit kon.
  Ook erg fijn dat Snow Leopard nu (eindelijk) gewoon gif’s kan weergeven (al is het dan in Quick Look). Ik vind nog steeds dat Voorvertoning dit ook zou moeten kunnen…

 • Anouk

  5 maart 2010 om 16:50

  Hallo !

  Hebben jullie, of jij enig idee hoe ik mijn photo booth weer op mijn mac krijg, hij is namelijk weg…

  Alsvast bedankt !

  Gr Anouk

 • visser

  11 december 2010 om 23:08

  Maak korte film in photo booth en sla deze op als gif bestand.

  groeten, visser

 • Jip

  12 februari 2011 om 16:16

  Haai!
  Ik heb perongeluk mijn photobooth in mijn balkje verwijderd omdat mijn macbook pro een beetje raar deed, ik heb alles al geprobeerd om het terug te krijgen, maar op en of andere manier kan dat niet.. Weet iemand hoe ik Photobooth kan terug halen?? groetjes Jip.

 • Gerard

  7 augustus 2011 om 0:39

  Hallo,

  Klopt het dat in Lion deze optie niet meer beschikbaar is? Ik kan hem namelijk niet meer als een gif opslaan, alleen een jpg bestand.
  Is er nog een alternatief om dit in Lion te doen?

  Groeten

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!