11 december 2010

Meervoudige selecties in het info venster (10.6)

In Mac OS X 10.6 Snow Leopard heeft er een kleine wijziging plaatsgevonden met betrekking tot de 'Toon info'-functie. Door een bestand in Finder te selecteren en daarna de toetscombinatie cmd⌘ + i te gebruiken krijg je een venster te zien met informatie over het geselecteerde bestand.

Het info venster geeft je informatie over het type bestand, bestandsgrootte, permissies en andere algemene informatie. Wanneer je meerdere mappen/bestanden selecteert met de cmd⌘ toets ingedrukt en hierna cmd⌘ + i gebruikt dan wordt er voor alle bestanden een apart informatie venster geopend.

Wanneer je dit in Mac OS X 10.4 en 10.5 deed dan kreeg je maar één informatie venster met een samenvatting (summary) van de meervoudige selectie.

Om in Mac OS X 10.6 Snow Leopard het meervoudige selectie info venster te krijgen dien je de toets combinatie ctrl + cmd⌘ + I te gebruiken. Deze optie is ontzettend handig als je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel diskruimte meerdere mappen/bestanden samen in beslag nemen.

Een andere zeer handige toetscombinatie is alt⌥ +cmd⌘ + i. Dit levert een vast info venster op dat de informatie geeft van het bestand of map die op dat moment geselecteerd is. Als je daarbij de cmd⌘ ingedrukt houdt en meerdere mappen aanklikt geeft het venster ook de totaal gebruikte diskruimte weer.

Info meervoudige selectieReacties


 • Kevin

  11 december 2010 om 9:43

  Handing..deze wist ik nog niet!

 • Maccew

  11 december 2010 om 12:09

  Juist, dat was em. Bedankt!

 • Dirk

  11 december 2010 om 12:17

  Ik kan me niet herinneren dat dit veranderd is in Snow Leopard? Volgens mij is dit al zo sinds ten minste Tiger. Persoonlijk had ik liever dat cmd⌘ + I een samenvatting geeft van alle geselecteerde bestanden. Dat is toch meestal de reden waarom ik het infokader open..

 • ThaMan

  11 december 2010 om 19:15

  Die was ik aan het zoeken.. thx

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!