12 december 2010

Dock vergroting tijdelijk uitschakelen

Door met je muis over de OS X Dock te bewegen worden de iconen vergroot. Natuurlijk dient deze optie wel in de systeemvoorkeuren te zijn geactiveerd. De vergroting van de Dock iconen ziet er mooi uit en maakt deel uit van de "eyecandy" looks van OS X.

Toch is de vergroting van de Dock iconen niet altijd even handig, deze kan namelijk in de weg zitten bij webpagina's of bepaalde applicaties die knoppen onder in het scherm hebben. Wanneer je onderin het scherm in de buurt van de Dock komt en de iconen worden vergroot dan kunnen deze de toegang tot bepaalde interface componenten verhinderen.

Het bovenstaande is eenvoudig te verhelpen door control + shift ⇧ ingedrukt te houden wanneer je de muis in de richting van de Dock beweegt hierdoor wordt de vergroting van de iconen uitgeschakeld zolang je de toets combinatie ingedrukt houd.

Als de vergroting van de Dock iconen in de systeemvoorkeuren is uitgeschakeld dan wordt doormiddel van control + shift ⇧ de dock vergroting juist wel tijdelijk geactiveerd.Reacties


  • leo van halem

    12 december 2010 om 11:24

    leuke, handige tip!

Een reactie toevoegen: